Реклама / Ads
27| 5348 |12.03.2015 ПОЛИТИКА

Първанов: Реформаторите са новото ДПС, преяждат с власт

.
Георги Първанов
Аз съм лидер в оставка, ние сме в изборна процедура, заяви по БТВ лидерът на АБВ Георги Първанов. Какво по-естествено и демократично от това да има вот на доверие. Това го правят в половин Европа. Въпросът е да не загубим доверието на избирателите, искам те да са наясно, заяви той.
 
Само при нас стана дебат за дълга, само ние поставихме въпроса, аз бях един от активните фактори, който се усъмни в реалността на поетото от министър Горанов обещание (да не се харчат 2 от милиардите - б.ред.). Хвърлено на вятъра, то нищо не означава, добави Първанов. Има си хас представителите на политическото ръководство на АБВ да не са повлияли върху решението на депутатите, но персонално не искам да коментирам, каза той.

Важно е какво се случва с коалицията, там има тревожни симптоми, може би трябва да преосмислим подкрепата си.

Всеки има право на политическия си пубертет, коментира той думите на Радан Кънев, че оставката му е добра новина. Първанов обаче каза, че РБ е новото ДПС, защото преяжда с власт - където се отвори позиция, тя се заема от хора на РБ. Политическия език на В. Симеонов пък той определи като най-грозния и агресивен в историята, несравним дори и този на В. Сидеров.

Кънев едва ли има някакви гайлета, той е безгрижен човек. По времето, когато Костов беше на власт, управляваше реформаторско мнозинство - същия етикет, същата претенция. Сложете на везните това, което е предложил като реформи Ивайло Калфин, две дузини закони, а от другата страна сложете онова, което са предложили министрите от РБ - няма сравнение. Ивайло Калфин е най-добрият министър и реформатор, констатира той.

АБВ престава да приема като своя основа за отношение към правителството това подписано партньорско споразумение, но ще подкрепяме неща, които са разумни. Както вчера - не можеш да кажеш не на един относително добър вариант като Р. Бъчварова. Ще правим това, което произтича от нашите предизборни ангажименти и което е добро за българите, добави той.

Има някъде някаква взаимозависимост. Начинът, по който стават промените в сектора за сигурност, издават липсата на концепция и зависимост, каза Първанов.

Мислим и за местните избори, и за президентските, те са важни за съдбата на България, каза Първанов, но отрече въпросът за евентуалната му кандидатура да е обсъждан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 7229 |17.01.2015 Първанов: АБВ ще подаде ръка на БСП . 8| 5456 |14.11.2014 ДПС към Реформаторите: Кой ви упражнява натиск при назначенията на зам.-министри . 8| 6758 |06.11.2014 Вижте цялата управленска програма на новото правителство . 11| 5666 |02.11.2014 Реформаторите били пред разцепване в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads