Реклама / Ads
36| 7271 |04.02.2014 ПОЛИТИКА

Първанов: С вицовете на Станишев загубихме изборите

.
Георги Първанов Източник: Булфото
Няма избори, които Сергей Станишев да не е загубил. Вицовете на Станишев за АБВ не са смешни. Познавам тази практика - Станишев и Борисов се замеряха с вицове и така от виц на виц загубихме изборите, каза лидерът на АБВ Георги Първанов по повод на вицовете на Станишев за АБВ.
 

В сутрешния блок на бТВ той коментира ситуацията през 1997 година, когато партията напуска и Ивайло Калфин. Процесът на изтеглянето на няколко души започна доста преди това, заяви Първанов. Не им се сърдя.

Аз бях този, който върна Калфин в политиката, аз го приобщих към работата на президентството. Грешно е да го заклеймяваме. Калфин показа в последствие, че има много добри качества. Той е качествен човек и това се видя като кандидат-президент, заяви Първанов. Не съм снел доверието си от него, ако използвам съвременната формулировка, заяви той.

Станишев стои стабилно, и най-вероятно ще стои стабилно още дълги години сред социалистите, но това не изключва необходимостта от алтернатива в листите. Нека хората да могат да избират. Нашата голяма амбиция е да реализираме национална политика.

Ще заложим на идеята за родолюбието, през модерния прочит на патриотизма. Не съм видял това да е в програмата на която и да е партия, посочи Първанов.

БСП и ДПС са конкуренти в полето на идеите, но ние сме анти-ГЕРБ, разясни лидерът на АБВ. АБВ ще е коалиция от отделни партии, посочи за пореден път Първанов.

Предсрочни избори не са решение, заяви Първанов. Ние смятаме, че има нужда от стабилно правителство. Няма алтернатива на този момент на кабинета. С избори до дупка няма как да стане подобрение в политиката на страната ни. Но кадровата политика не се прави от правителството а от политическите централи. Критиката ми е че правителството не си възвръща това право. Има човек, който е над БСП, уви, който диктува, но БСП никога няма да си признае.

Евроизборите се броят в друга графа. Това е подмяна, да се твърди, че те ще са крайъгълният камък за управлението, смята Първанов.

Борим се за промяна в държавата, в политиката на страната, не в постове в БСП.
Наложи се да се върна в политиката, защото виждам, че нещата не вървят добре. Мисля, че мога да помогна. Бъдещето ми е лесно, мога да пиша, мога да се занимавам с мои си неща, заяви лидерът на АБВ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 13220 |30.01.2014 Т. Дончева посочи зестрата на Станишев за БСП . 37| 8226 |25.01.2014 Първанов: Моята е лесна - мога и без политиката . 59| 7447 |14.01.2014 Политолог: Станишев успя да отстрани диктатурата на Борисов . 41| 8188 |19.12.2013 Орешарски и Станишев с план срещу безработицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads