Реклама / Ads
7| 12396 |25.10.2017 ПОЛИТИКА

Първо във Фрог: Човекът на КОЙ Борислав Сарафов оглавява Националното следствие

.
Борислав Сарафов Източник: БГНЕС
Човекът на модела КОЙ Борислав Сарафов ще оглави Националната следствена служба. Това е най-вероятно да се случи, след като днес петима членове на ВСС са внесли кандидатурата му, научи Фрог нюз.
 

Сред тях са главният прокурор Сотир Цацаров, Евгени Диков, Пламен Найденов и Даниела Машева. До този момент няма други кандидати за апетитния пост. Мандатът му е 5 години. В момента магистратите залагат дали освен Сарафов, ще има друг кандидат. Болшинството юристи смятат, че той ще е сам на стартовата права, тъй като никой друг няма да посмее да се изправи на предстоящото "състезание" и да се опълчи на предложението на главния прокурор.

 

Борислав Сарафов минава за изключително конфликтен. През миналата година двама юристи-разследваща полицайка от ГДБОП и следовател от НСлС, заведоха съдебни дела срещу него за обида. В първият случай Сарафов отправил цинични реплики срещу колежката си и то пред много хора. По-късно след извинение от страна на Сарафов, дамата реши да оттегли иска си. Следователят пък потърси правата си в съда заради недопустимо отношение към него при разследване на инцидента на гара Хитрино. Съдът не пожела да даде ход на делото, заради служебния имунитет, който ползва зам.-главния прокурор. Медийни публикации от години свързват името му с модела КОЙ.

Твърди се, че с назначаването му на най-високия пост в следствието, задкулисието ще си гарантира контрол върху стратегическите дела в държавата. Освен това ще може много лесно да се атакуват неудобните хора, като им се образуват дела за щяло и нещяло. Коментира се още, че влиянието на политико-олигархичният модел ще се запази и след като изтече мандата на главния прокурор Сотир Цацаров.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7978 |24.10.2017 Ангел Найденов за Фрог: Бунтът на пилотите и полицаите може да предизвика трус . 6| 5089 |24.10.2017 П. Симеонов пред Фрог: Сегашната власт може да падне не от проблеми, а от липсата им . 14| 17179 |25.10.2017 Полк. Трифонов за Фрог: С метлата на баба Яга не се пази небето на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads