Реклама / Ads
15| 8860 |27.01.2020 ПОЛИТИКА

Паси : Борисов да звънне на президента на Китай за съвет как да управлява

.
Соломон Паси
Китайските власти реагираха по впечатляващ начин на коронавируса. Тази позиция изрази пред БНТ президентът на Атлантическия клуб у нас Соломон Паси.Той направи паралел със случващото се в Перник. Трябва много да се поучим от китайците, съветва той. Господин Борисов трябва да се обади на китайския президент Си Цзинпин и трябва да го попита ”Господин президент, как се справяте с нещата, защото ние не можем”, каза още Паси пред журналисти.
 

За коронавируса няма лечение, а за Перник имало. Освен това вирусът дошъл ненадейно, а кризата в Перник била предотвратима.

 

Според него премиерът трябвало да пита кмета на Лондон как столицата на Великобритания се е справила с мръсния въздух преди 100 години. От Китай трябва да се учим и от Китай трябва да се пазим, смята Соломон Паси.

 

Китай има дългосрочна стратегия за завладяване на света, по думите му. Индия била стратегическият ни партньор за опазване от Китай. Иначе с Китай, по думите му, трябва да имаме търговско партньорство. Тайван също може да ни е от полза с ноу-хау.

 

Импийчмънт на Тръмп е като Априлското въстание - предварително обречено, но привлича внимание.

 

За шпионския скандал с Русия Паси смята, че това е напълно ежедневно събитие. Според него 57 са руските шпиони в руското посолство към септември миналата година.

 

Той вижда опасност Русия да анексира Камчия. С изгонването на няколко дипломата, няма да се ограничи руското влияние, убеден е Соломон Паси.

Иначе той смята, че България не е черната овца на Европа спрямо Русия. Не можело да имаме балансирана политика с Русия. Те са ни влезли в леглата, категоричен беше той.

 

В политиката най-важно е политическият избор, подчерта Паси. Не можеш да балансираш между жена си и някой друг, вече си се оженил, отчете президентът на Атлантическия клуб.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6231 |14.01.2020 Kорнелия Нинова: Борисов сменя гумите на автомобил, който не работи . 51| 140844 |10.01.2020 Анализ: Борисов пада, САЩ разкрива тайните сметки на разследваните по делото РИКО . 18| 8948 |11.01.2020 Девет министри от кабинета Борисов-3 подадоха оставка . 24| 8281 |08.01.2020 Соломон Паси: Ген. Касем Солеймани има славата на Дарт Вейдър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads