Реклама / Ads
19| 9231 |16.12.2010 ПОЛИТИКА

Паскалев уреди секретарката си Надка с общинско жилище

.
К. Паскалев
Кметът К. Паскалев "изви ръцете" на местните депутати и уреди секретарката си Надка с общинско жилище.
 

Той припомни на седящите в залата, че всички се блажат от властта и неговият човек не трябва да прави изключение, пише в днешния си брой вестник Струма. Срамни пазарлъци, които ще бъдат платени от редовите благоевградчани, се разиграха на вчерашната сесия на местния парламент в областния център на Пиринско.

Секретарката на кмета Костадин Паскалев " Надка Димитрова Харискова
, бе уредена под натиска на шефа си с покупка на евтино общинско жилище. Тя ще закупи апартамента на ул. "Тодор Александров" 78 в областния център, в който живее от няколко години, решиха на вчерашното си заседание съветниците. 19 от тях гласуваха "за", 10 " "против", а петима " "въздържал се".

Справка в регистъра на община Сандански показва, че Надка Харискова притежава 1/6 идеална част от земя с площ от 330 кв.м и 1/6 идеална част от жилище с площ от 64 кв.м, находящи се в с. Плоски. Пред курортната община обаче Харискова няма декларирано движимо имущество. От удостоверение, издадено от Службата по вписванията в Сандански, става ясно, че от 2002 г. до 2008 г. кметската секретарка няма движения в имуществото си. Тя е разведена от дълги години, самотна майка е " живее със 17-годишния си син.

Следващия месец кметът Паскалев ще възложи на лицензиран оценител да изготви пазарна оценка на жилището.

На сесията вчера местните парламентаристи уредиха и колегата си Светослав Зашев, който държи под наем кафене "Ориндж" с площ от 100 кв.м на пъпа на Благоевград, да го стопанисва за още 5 години срещу скандално ниския наем от 408.03 лв. месечно. Договорът за наемане на общинското помещение е сключен в началото на 2006 г. и изтича през януари 2011г. Според него Св. Зашев, който се представя чрез фирма ЕТ "Паулина Коджаиванова " ПОЛИ ТРАНС", плаща по рекордно ниските 4 лв./кв.м, или иначе казано, 400 лв. месечно. Според кмета К. Паскалев през миналите 5 години Зашев е извършил подобрения в обекта, изразяващи се в подмяна на външната дограма и остъкляване, ремонт на "ВиК" и ел инсталацията и вътрешно интериорно обзавеждане. Освен това отцепникът от ГСБ на съветника Радослав Тасков си плаща редовно наема. Така Св. Зашев ще стопанисва имота до 2016 г., като преди това той пък гласува "за" кметската секретарка.
Направихме сватбен подарък на прясно разведения ни колега Св. Зашев, с измъкнатите от джоба на избирателите си пари чрез "Ориндж" ще постели брачното ложе за любимата си Йона Мавревска, горчиво се шегуваха гласували "против" местни депутати.

Съветниците направиха "коледни подаръци" и на благоевградчани, като гласуваха увеличение на местните такси и цени на услуги и тарифата към нея
. Таксите за детски градини и ясли вече ще са по-високи от досегашните 30 лева. Родителите ще плащат твърдо по 40 лв., за да посещават децата им детска ясла или градина, независимо дали малчуганите са болни и остават вкъщи. През следващата година се запазва размерът на такса битови отпадъци за жилищните и нежилищните имоти на гражданите - съответно 1,1 и 5 промила върху данъчната оценка. По предложение на кмета Костадин Паскалев такса битови отпадъци за нежилищните имоти на предприятията ще се намали от 10 на 7,5 промила. Без промяна остават таксите за ползване на пазари, тържища, тротоари, улични платна, панаири и терени с друго предназначение, които са доста високи за условията на криза. (в-к Струма)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 9358 |16.12.2010 Д. Иванов: Калинки-малинки ли да станат посланици? . 15| 8604 |15.12.2010 Алексей Петров и президента заедно в Швеция . 9| 8847 |15.12.2010 GSM-гейт роди Лъчо Импулса . 19| 11301 |14.12.2010 Крият визита на Румен Петков и човек на Б. Борисов в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads