Реклама / Ads
5| 5910 |05.11.2020 ПОЛИТИКА

Павел Вълнев: Подкрепяме българските лекари в борбата им с коронавируса

.
Здравната криза в България е извън контрол. Минаха шест месеца, в които българските власти можеха да подготвят болниците и да осигурят на българските медици достойни и безопасни условия на труд.
 

Това написа зам.-председателят на ПП "Републиканци за България" в социалната мрежа Facebook.

 

Не го направиха, защото им лисват знанията, уменията и мотивацията да се погрижат за здравето и живота на хората. Правителството отдавна е забравило как да служи на гражданите, а е способно единствено и само да симулира дейност.

 

Подобен фалш е тъжна и жалка картинка. България може и заслужава много повече.

В програмата на ПП „Републиканци за България“ здравеопазването и развитието на българската медицина са приоритет.

 

В България работят и живеят много лекари, чиито знания и умения са на световно ниво. Вместо да им пречи, държавата трябва да е техен приятел и верен съюзник. Няма модерна държава без модерно, качествено и достъпно здравеопазване. В последните 10 години, за съжаление, медицината се превърна в търговия, а лекарите в безгласни букви в една несправедлива система. Високата цена за това ще я плати всеки от нас.

Моментът за промяна настъпи. Здравето и благоденствието на българските граждани няма как да се превръща в заложник на партийни, или на каквито и да е други интереси. Фокусът трябва да е върху нуждите на гражданите.

 

От ПП „Републиканци за България“ сме безкрайно благодарни на българските лекари за лишенията и усилията в сегашната криза. Признателни сме също и на българските студенти по медицина, които в момента дават всичко от себе си като доброволци, за да издържи здравната система на натиска от пандемията.

 

Искам да знаете, че не сте сами в тази битка. Макар често забравяни и охулвани, слънцето ще изгрее и на вашата улица. Ще направя всичко възможно, за да може гласът ви да бъде чут. Едно трябва да е ясно - ако нямаш здраве, нямаш нищо. Компромис с нещо толкова важно повече не може да се прави. Ако искаме България да има работеща и устойчива здравна система, до която всеки български гражданин да има достъп, сега е времето да се борим за такава. Утре може да е късно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8783 |07.09.2019 Димитър Делчев: Има сериозен натиск към ДБГ да не подкрепяме промяната в София . 4| 5647 |07.12.2016 Марешки: Тежка манипулация е, че подкрепяме ГЕРБ . 3| 5135 |09.03.2016 Миков: Подкрепяме Мария Бойкова за кмет на с. Бачково . 97| 7754 |07.06.2011 Ив. Костов: Някои министри подкрепяме, има слаб вицепремиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads