Реклама / Ads
7| 5252 |13.06.2015 ПОЛИТИКА

ПЕС - Жени с ново ръководство, в което влиза и българка

.
В рамките на Годишната конференция на ПЕС – Жени бе преизбран досегашният й председател Зита Гурмай. В Изпълнителното бюро на ПЕС Жени с внушителното мнозинство от 85% бе избрана Деница Златева, член на ИБ на НС на БСП. Зам.-председателят на Обединението на жените-социалистки (ОЖС) в БСП Мариана Бояджиева поздрави Гурмай и Златева, като подчерта, че се надява ползотворното сътрудничество, сплотеност и подкрепа, които съществуват да продължат и в бъдеще.
 

В периода 11.06.2015 г. – 13.06.2015 г. Обединението на жените социалистки взе участие в годишната конференция на ПЕС – Жени и Конгреса на ПЕС, които се проведоха в Будапеща, Унгария.  Акцентът на дебатите по време на конференцията бе поставен върху това, че 2015 г. се очертава като стратегическа в борбата за отстояване на правата на жените и равенството между половете. Жените-социалистки коментираха, че това важи с още по-голяма сила, тъй като се очаква ЕК да представи стратегия за равенство между половете с хоризонт до 2020 г. „Насърчавайки постигнатото от жените социалистки в Европа, заедно с подкрепата на всички заинтересовани страни, бяха набелязани задачите и целите, за да може в Европа да се увеличи представителството на жените, тяхното участие, заетост, социална и икономическа независимост, да се намалят всички форми на насилие над жени и да се гарантират репродуктивните им права“, заяви зам.-председателят на Обединението на жените – социалистки (ОЖС) в БСП Мариана Бояджиева. ПЕС – Жени заедно с подкрепата на своите организации и партньори постави своеобразно начало на кампанията под мотото „Оправомощаване на жените“. Кампанията беше представена преди седмица и в България по време на конференцията, посветена на образованието и пазара на труда.

 

На конференцията присъства и Маруся Любчева, член на ОЖС и НС на БСП.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 11502 |22.05.2015 Жени Живкова срещу Фандъкова за кмет на София . 11| 4796 |06.05.2015 Миков: Воините заслужават повече уважение и справедлив социален статус . 39| 5866 |06.04.2015 Стоилов: Ново разцепление в БСП внесе предложението за мандатността . 82| 7491 |22.03.2015 Енчев прави Движение за радикална промяна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads