Реклама / Ads
0| 7815 |20.06.2015 ПОЛИТИКА

Петър Москов: Няма да се въртите като топка между болниците

.
Петър Москов
Нуждата от промяна трябваше да се случи. Сега всичко се доплаща. Когато искаш да промениш начина на здравните характеристики на нацията, трябва да атакуваш групите заболявания , които разболяват хората и ги инвалидизира. За тях българинът няма да има причина да доплаща , а ще бъде лекуван на добро равнище само срещу здравната си осигуровка. Това каза здравният министър Петър Москов по НТВ за здравната реформа.
 

 Ето какво още сподели той: Прекратяваме потока на кеш в болниците. Можете да сключите  договор като доброволец, но за масовите заболявания  , които са бич за всеки гражданин, няма да се доплаща. До  сега изрядните платци доплащаха за всичко, което касае живота ни. Сега няма да доплащат, независимо дали са богати или бедни.

 

Трябва да осветлим  доходи, начин на харчене. Тогава нещата ще могат да бъдат ясни. Сега 53% от средствата минават през касата, т. е те са публични. Останалите се вадят от джоба ни. И не знаем защо ги вадим. Те трябва да минат на светло и да е ясно какво се финансира с тях. Сега това не е ясно, но с реформата ще стане.

В повечето български семейства има инвалидизиран  от инсулт. Той може да бъде лекуван в рамките на 24 часа. Това не беше  устойностено  до момента. Сега то ще бъде гарантирано на българските граждани. Няма значение дали си беден или богат, трябва да бъдеш лекуван. Преставаме да финансираме болници, а вашето лечение. И няма да се въртите като футболна топка от една до друга болница. Ако искате това да се случва, значи искате ДПС  и БСП .

 

Заплащането на лекарите в Спешната помощ е еднакво с тези в болниците. Това правителство я приведе към нормалност. Вече имаме 56 нови линейки. Ще реиновираме  всички спешни отделения. Няма лекар от Спешна помощ, който да взима по-малко от 1000 лв . Надавам се, че зрителите виждат, че има промяна и ясна стъпка. Част от нещата, които се вършат в болниците се вадят в доболничната  помощ.

Преди  пет месеца казах, че няма няма начин Спешна помощ да влезе в гетата и ДПС  ме обявиха за фашист. Сега се оказа,  че съм бил прав. Моделът на т. нар. интергарция  трябва да бъде обявен за погрешен. И държавата трябва да влезе с пари, които изтичаха към фондации. Това не е фашизъм , а демокрация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6680 |17.06.2015 Константинов: Който не пише и чете, няма помощи . 9| 5407 |31.05.2015 БСП "Витоша": Партията няма нужда от "единаци" . 25| 8472 |18.05.2015 Радан Кънев: Няма толкова нагла корупция като в здравеопазването . 17| 6049 |17.05.2015 Ген. Атанасов: ДСБ няма да подкрепи Паси за кмет на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads