Реклама / Ads
138| 10563 |27.01.2014 ПОЛИТИКА

Петър Стоянов зове: Реформаторският блок да изясни отношението си към ГЕРБ

.
Може да имаме крайни политически позиции, може да сме политически врагове докрай, но това не означава, че сме лични врагове до смърт, заяви Петър Стоянов по отношение на политиците, които не споделят партийните му идеи.
 

 

Той заяви, че извън политиката съчувства на Георги Първанов. „Съчувствам на всеки политик, когато критиката стане интригантска. С Първанов сме като огън и вода, но когато го атакуват чрез съпругата и сина му, му съчувствам”, заяви в „Лице в лице” бившият президент.

 

По повод формацията на Първанов коментира: „Има едно усещане, че в България всичко, което се прави, не е заради идея, а заради личности. Първанов е крупна личност. Две такива личности са много. Трябва да оставим АБВ да направи първите си стъпки”.

 

Той не можа да определи къде точно се позиционира левицата. Не знам дали се цели социалдемократизиране.  Те стоят еднакво добре пред монолитния си електорат пред паметника на Благоев, където връщат носталгията към комунизма, така и в Брюксел - все едно, че цял живот са се борили за европейски ценности и за НАТО, посочи експрезидентът.

 

Нищо лошо не мога да кажа за властта. Ако го направя, ще си кажат, че го правя, тъй като не съм част от нея, така Стоянов отказа да дава оценка на управляващите.

 

Той обаче похвали „България без цензура” на Николай Бареков. „Това, което пише Баореков, изглежда смислено. Това, което обещава, трябваше да е направено преди него”, обърна внимание Стоянов.

 

По отношение на Реформаторския блок бившият президент посъветва да се изясни позицията към  ГЕРБ. „Трябва да стане ясно опоненти ли са или хвърлят мостове към тях. Трябва да има последователност, защото липсата й означава липсата на увереност”.

 

Стоянов не скри, че е канен да се върне в СДС, но отказал защото: „Разбрах, че вече не мога да предизвиквам ентусиазъм. Вече не можех да да дам нищо на СДС. Ще си отида от този свят обаче като седесар”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6454 |17.05.2013 Петър Стойчев е решен на битка с някои федерации . 50| 10136 |04.03.2013 Улицата зове: Тези депутати - вън от политиката! . 24| 9538 |01.02.2013 Д. Стоянов и К. Георгиева при австрийските националисти . 239| 14105 |08.05.2012 П.Стоянов: Няма да гласувам за сините, ако ДСБ и СДС се коалират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads