Реклама / Ads
3| 6463 |17.05.2013 ПОЛИТИКА

Петър Стойчев е решен на битка с някои федерации

.
Петър Стойчев
Желанието ми е в спорта да има ред и правила, които се спазват от всички. Не трябва да има превилегировани. Финансирането на отделните спортове да е аргументирано и прозрачно.
 
Това заяви в петък по БНТ спортният министър от служебното правителство. Според него трябва да се даде път на младите в управлението на спорта. Той коментира нашумялата тема за държавното финансиране в спорта, която бе коментирана на нарочна пресконференция на президентите на няколко от федерациите.


Федерациите трябва да правят държавни поръчки, защото към момента законът е такъв, бе основната теза на Стойчев. "Запознат съм с проблемите, но трябва да седнем заедно, за да намерим какъв е законовият начин да помогнем на тези федерации", заяви министърът на спорта. Министерството на спорта не дава пари само за бухалки и за топки, за това тезата на Илияна Раева е вярна, но само на половина. "Ние даваме пари за цялостната дейност на федерацията. В това число влизат тренировъчните лагери, хотели, самолетни билети, възстановяване. Как да обясним пред проверяващия орган, че точно този хотел печели пред друг хотел или как една самолетна компания е пред друга", заяви Стойчев.

Той обаче припомни, че от служебно назначения кабинет и министерство се изисква решаването на проблеми, които не съществуват от последните месеци, а затрудняват спорта от години. Именно това бе и причината министърът на спорта да заяви, че в управлението на спорта е нужно да се появят нови лица, млади хора с нови идеи. Според Петър Стойчев отношението на президентите на същите тези федерации, които правят пресконференции, имат по-скоро лични отношения към него и неговите виждания за реда и организацията в министерството.

"Тези хора, които показаха, че не се справят с нещата, защо стоят още там? Всички казват, че е много неприятно, много трудно, но никой не се маха, никой не си подава оставката. Не дават път на някой млад да дойде, който има виждане, желание за развитие. Трябва да стане ясно, че идва момент, в който младите, които искат да се развиват, които имат нова визия трябва да вървят напред. Тези, които имат знания и умения и са показали, че не могат да ръководят, нека помагат отстрани", заяви министърът на спорта.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 240| 10673 |26.04.2012 Петър Николов: В ДСБ ги е страх да кажат на Костов да си ходи . 49| 9015 |15.09.2011 Румен Христов: Плевнелиев, спомни си Петър Младенов! . 0| 5256 |14.05.2011 Юдит Ланг: Не сме закъснели с решението за Шенген . 20| 5828 |18.06.2010 Ст. Софиянски: Не референдум, а бързо решение за АЕЦ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads