Реклама / Ads
16| 5180 |12.04.2011 ПОЛИТИКА

Р. Петков: Не се чувствам използван от Ал. Петров

.
Румен Петков
БСП е политическа партия с традиции и ако не издигне свой кандидат за президентските избори, това ще има негативен ефект върху вота за местна власт. Това каза в ефира на ТВ 7 зам.-председателят на Висшия съвет на БСП Румен Петков.
 

Соцдепутатът е категоричен, че БСП трябва да застане зад кандидатура, която ще бъде подкрепена от структурите на партията. Твърде рано е обаче да се каже дали столетницата ще подкрепи кандидатурата на Меглена Кунева.

По думите на Петков изборите през 2011 ще бъдат интересни, защото не се знае как ДПС ще участва в президентския вот, не е ясен и потенциалът на Меглена Кунева, не са ясни другите играчи, подчерта депутатът.

Петков отхвърли твърденията, че президентът Георги Първанов оказва натиск БСП да подкрепи кандидатурата на Кунева за държавен глава. Той подчерта, че Първанов не бива да бъде подценяван, тъй като е силна фигура, с която от БСП трябва да се съобразяваг. Петков го нарече още най-успешния и коректен към обществото политики отрече президентът да играе двулична роля спрямо БСП и да притиска с нещо партията.

Соцдепутатът коментира като груба грешка на правителството на ГЕРБ спирането на строежа на АЕЦ „Белене“. Според него са пълна глупост изявленията, че след като централата е руска, то тя да се обявява за "опасна и скъпа". Нещо повече, Петков изрази и оптимизъм относно бъдещето на АЕЦ „Белене“ и представи експертни данни, според които най-евтиният произвеждан ток ще бъде именно от АЕЦ „Белене“.

На въпрос дали някога е бил заплашван от Алексей Петров на 1 август 2008 година, Румен Петков дебело подчерта, че подобно нещо не му се е случвало, тъй като добре помни тази дата. Причината за свежата му памет е фактът, че точно на 1 август 2008  решил да покаже характер, като откаже цигарите.

Петков иначе не отрече, че с Алексей Петров е имал много разговори в качеството си на министър на вътрешните работи. Той продължава да смята, че срещата на басейна Спартак с братя Галеви с посредничеството на Алексей Петров е донесла навременна и полезна информация за държавата. Затова за тази среща Петков не се чувства използван, макар, че не е човек, който може да каже, че се чувства неизползван, червеният депутат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 6844 |11.02.2011 Р. Петков: Вътрешният министър потапя ГЕРБ, но и България . 37| 5860 |22.11.2010 Р. Петков: Цветанов да каже разработвал ли е Танов . 31| 9585 |17.11.2010 Р. Петков: Ю. Рот ошамари Танов и Цветанов, осветлявайки ги като свои източници . 61| 8271 |14.11.2010 Румен Петков: Г. Първанов е най-солидният и почтен бг политик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads