Реклама / Ads
31| 9585 |17.11.2010 ПОЛИТИКА

Р. Петков: Ю. Рот ошамари Танов и Цветанов, осветлявайки ги като свои източници

.
Румен Петков
Сега вътрешният министър отклонявал вниманието от своето богатеене и имоти; Филчев бил този, който опитвал да катализира делото за ямболската адвокатка, а Цветанов го бавел.
 

Самият Филчев ясно ми каза, че е тук, за да подпомага българското правосъдие, обяви по ТВ 7 в "Бодилник" бившият министър на вътрешните работи Румен Петков. Няколко неща правят впечатление - първо, че г-н Цветанов казва това на т.нар. разследващ журналист Юрген Рот, отбеляза Петков и добави, че очевидно си бил близък с него. Рот издал два свои източника за 2 дни - Танов и Цветанов. Той направо ги ошамари, съобщи Петков, който Петков останал впечатление, че МВР е осигурило охраната за Юрген Рот; кой плаща, попита той и отговори, че едната част е от нас, данъкоплатците. Но кой плаща самолетните билети, хотела, книгите, продължи той.

Цветанов, казвайки това постига два ефекта - първо, че имотното му състояние ще остане на заден план, но и очерняне на държавата. Или Цветанов иска да бави делото за ямболската адвокатка, което е в началото на декември и е срещу конкретни извършители с доказателствен материал или иска да постигне оневиняване на някои лица, а Филчев опитва да катализира това дело, посочи Петков. Според него сега прокуратурата ще започне да бави делото, да иска още време и материали.

За ДАНС отговаряше премиерът; може да не сте доразбрали нещо за това, че Станишев казал, че не е бил информиран за нещо, съобщи Петков по въпроса стигала ли е цялата информация до С. Станишев като премиер по времето, когато той е бил вътрешен министър. Цветанов залавя хора, за да ги пуска, каза той.

Г-н Цветанов каза вчера страшна глупост - че в резултат на политиката в сектора на сигурността чужестранните инвеститори бягали от България, отчете Петков. Сега битовата престъпност била от нивата на 90-те години, а контрабандата като по време на югоембаргото. С кризисен ПР сега опитвали да задушат реалността.

Въпросът е кой е казал на Рот, че Първанов е политически чадър над Ал. Петров. Ако Цветанов му го е казал, толкова по-зле, каза той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 6633 |14.11.2010 Галъп: Цветанов и Борисов вървят надолу . 61| 8271 |14.11.2010 Румен Петков: Г. Първанов е най-солидният и почтен бг политик . 48| 8587 |12.11.2010 Цв. Цветанов: Първанов седи до главата на Октопода . 28| 7243 |24.10.2010 "Червените" неуморни в атаките срещу Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads