Реклама / Ads
25| 7099 |04.11.2013 ПОЛИТИКА

Петков съгласен с Първанов: Станишев обслужва лични интереси чрез партията

.
Румен Петков
Никой няма право да възпрепятства протестите, те са естествена форма в едно демократично общество, но, когато протестите излизат извън рамките, когато чрез определени действия се възпрепятстват неща, когато тези процеси възпрепятстват нормалния живот и работа на огромната част, това е крайно неприемливо, заяви по НТВ Румен Петков от БСП.
 

По повод оставката на Христо Бисеров от ДПС Петков каза, че тя е повод за много сериозни размишления от управляващото мнозинство. Искам да кажа още веднъж, че той не е импровизатор, не е човек на спонтанното, необмислено, емоционално решение. За да се стигне до това решение, което е изключително тежко, човек напуска практически политиката, той веднъж излезе от СДС със сходен акт. Този път нещата са много по-различни, няма такова видимо напрежение, казвам видимо, напрежение в ДПС, въобще в управляващото мнозинство, изключая разбира се Закона за земята, така че е много важна каква е мотивацията. И аз мисля, че господин Бисеров е човек с име, човек с лице, човек с позиция, показал е в годините, че е готов да я отстоява, ще намери начин да я обясни и на своите съпартийци, и на обществото мотивите, поради което е стигнал до това действие, каза още Петков.

На Георги Първанов не може да му бъде вменявано чувство да отмъстителност или реваншизъм и е прав в изказването си, че Станишев обслужва чрез партията лични свои интереси, добави той. 

Човек трябва да избере - когато той има личен и обществен живот, преплитането между двете не случайно е кръстено конфликт на интереси. Когато ти носиш отговорност за правителството, било като министър-председател, било като мандатоносител, трябва да е ясно, че твоите близки не могат да се занимават с действия, свързани с финансово-парични отношения с правителството. А в случая очевидно е обратното. Имам предвид Моника и Хохегер и не само тях. Човек трябва да може да направи този избор с кое от двете е. Ако е с бизнеса, това е чудесно, нека да се развива. Тук нещата опират на първо място до морал. Това хвърля петно върху партията, на нас тези неща ще ни се припомнят. Като се започне от една поредица кадрови решения, които бяха взети, без да е ясно кой е основния инициатор, коментира Петков. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 6998 |19.10.2013 Георги Първанов:Станишев не може да обедини лявото . 40| 10898 |23.09.2013 Р. Петков: Зеленогорски е лъжец, а Кунева толерира анархията . 34| 10006 |21.09.2013 Г. Първанов: Един човек на "Позитано" отдавна държи партията като заложник . 45| 8406 |29.08.2013 Първанов: Станишев изпусна много възможности за елегантно оттегляне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads