Реклама / Ads
49| 5373 |18.05.2011 ПОЛИТИКА

Р. Петков: Не съм уринирал във фонтан; не са ме задържали

.
Румен Петков
Родителите ми са ме възпитали да го правя в тоалетната, каза Петков и добави, че американският посланик у нас се занимавал с треторазредни клюки и интриги. Той разказа как изгонил посланик Байърли от кабинета си заради интригантство.
 

Не съм чел нещата, писани за мен, защото аз съм смаян как може един посланик, особено на САЩ, да пише откровени лъжи и клюки и на тази база да кара американското правителство да формира своята позиция към една страна, обяви по ТВ 7 бившият вътрешен министър Румен Петков от БСП. Преди това водещият Н. Бареков съобщи, че от грамите на американското посолство излизало, че Петков бил желан събеседник от страна на американските посланици преди Дж. Уорлик у нас. По негов адрес били написани десетки страници. Джон Байърли напр. написал през 2006 година, че стилът на Петков бил на здраво работещ и здраво пиещ човек.

Не знам на какво се базира тази оценка, защото посланик Байърли никога не е обядвал или вечерял с мен, каза Петков и добави, че вече две десетилетия за него се въргаляла лъжата за "пишкане във фонтан". Никога не съм уринирал във фонтан, родителите ми са ме възпитали да го правя в тоалетната. Никога не съм бил задържан. Това е абсурд; коя партия ще си позволи да номинира за вътрешен министър задържан човек. Смутен съм, че един посланик се занимава с треторазредни клюки и интриги, това показва, че САЩ не са изпращали тук хора, които да формират солидни отношения между двете страни, каза Петков.

Въпросът не е толкова персонален, това е интерес към ведомството, обясни си фактите Петков. Той вметна, че според него Г. Първанов бил един от най-успешните президенти. Надявам се, че с Б. Велчев винаги ще бъдем от една и съща страна на барикадата; борбата с организираната престъпност е начин на мислене, каза той.

В посолството на САЩ Петков бил ходил само 2 или 3 пъти
. Цинична лъжа на Байърли е, че съм му се оплаквал от прокуратурата. Не допускам, че и Б. Велчев е правил оплакване срещу мен, добави ексвътрешният министър.

Сега имало ясен целеви подбор на вътрешния министър и кортежите отново били по улиците, констатира Петков. За пръв път по мое време беше ударена цяла престъпна група, напомни той по повод ареста на Митьо Очите. Този на Куйович бил друг пример за неговата работа. В МВР се провеждаше системна политика, каза той. Не съм се срещал с Маджо във Виена, това са приказките на Ат. Атанасов, да покажат снимки, като имат, продължи Петков. Главният въпрос обаче бил в правенето на абсолютно неверни внушения и създаването на погрешен образ на България.

Срещу мен няма разследване, Уорлик е един долнопробен лъжец. Да даде отговор откъде са приходоизточниците му и употребявал ли е наркотии, поиска отново Петков.

Внушенията за връзки с организираната престъпност
заради БСП също са несъстоятелни, никога не съм бил ковчежник на БСп, живея в един апартамент със семейството си, съобщи Петков. Не мога да си обясня как един посланик може да лъже държавата си, коментира той отношенията си с посланик Байърли. Последният им разговор не бил приятен. Байърли отишъл при Петков и споделил, че ключов фактор в държавата вече нямал доверие на Петков. Избрах въпросния фактор по телефона и го попитах защо е станало така. Факторът каза, че това била гнусна интрига и посланик Байърли беше поканен от мен с червенина на лицето да затвори вратата на кабинета ми от другата страна, разказа Петков.

Питам отново употребявал ли е Уорлик наркотици, настоя Петков. Какъв личен въпрос е това? Фонтанът не е ли личен въпрос, попита той и добави, че отношенията му с фонтана били само дотолкова доколкото е правил този фонтан. Опитвал ли се е да обяснява Уорлик на група български граждани в Созопол, че е добре в България да се произвежда и употребява мека дрога, запита още Петков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5160 |12.04.2011 Р. Петков: Не се чувствам използван от Ал. Петров . 53| 6838 |11.02.2011 Р. Петков: Вътрешният министър потапя ГЕРБ, но и България . 37| 5839 |22.11.2010 Р. Петков: Цветанов да каже разработвал ли е Танов . 31| 9567 |17.11.2010 Р. Петков: Ю. Рот ошамари Танов и Цветанов, осветлявайки ги като свои източници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads