Реклама / Ads
29| 7212 |17.05.2012 ПОЛИТИКА

Г.Пирински: БСП няма нужда от зрелищен конгрес

.
Георги Пирински
Задачата на БСП е не да прави зрелище на конгреса, а да излезе като екип, като един организъм, който има една ясна цел – спечелване на изборите. Това обяви по БНТ депутатът от БСП Георги Пиринско, който коментира темата за лидерската битка в столетницата на конгреса на 19 май.
 

 

По думите му, интерес към форума на социалистите са проявили както останалите политически партии у нас, така и повече от 50 дипломатически мисии в България. Но дали той ще даде реална перспектива на БСП – това ще покаже времето, тъй като в този момент се наблюдават различни и доста противоречиви тенденции.

 

Според Пирински тактиката на Георги Първанов да напада Станишев била непродуктивна.

 

С този подход на Георги Първанов да критикува лидера й и да громи безмилостно партията нямаше как сега да накара Станишев да приеме офертата му за постигането на компромис и формулирането на общи идеи и позиции в интерес на БСП,  коментира Пирински.

 

Той бе категоричен, че на следващите избори столетницата няма да има успех, ако заложи на хора бизнесмени, с лоша репутация.

 

Парите и идеите са тясно свързани, но ако искаме да защитим хората на труда, на онеправданите, ние трудно можем това да го направим, ако напред излязат червени бизнесмени,  компрометирали се в обществото. Емлематичен пример за това  е пловдивският бизнесмен Георги Гергов,  изтъкна още Георги Пирински.

 

Той отбеляза още, че в момента делегатите са подложени на най-различни въздействия и естествено е да бъдат на конгреса в едно напрегнато състояние. Затова е важно всеки един от тях  да осъзнае, че задачата не  е лидерската битка, а една консолидация в партията, която ще й даде възможност да печели доверието на хората и постигне необходимия успех на предстоящите избори.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 239| 14119 |08.05.2012 П.Стоянов: Няма да гласувам за сините, ако ДСБ и СДС се коалират . 103| 32161 |10.04.2012 Проф. Д. Иванов: Борисов е диригент, но няма оркестър. Идва страшна криза! . 58| 9721 |04.04.2012 Някои мечтаели да няма "сини" в следващия парламент . 31| 6903 |05.03.2012 В.Сидеров: ГЕРБ нямат идейна програма, слугуват на Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads