Реклама / Ads
24| 5820 |17.04.2015 ПОЛИТИКА

Плевнелиев пак вие за армията

.
Главнокомандващият с военни на полигон "Анево"
Проблемите на армията не трябва да се политизират, заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев при посещението си на гарнизонния учебен център "Анево". Държавният глава е категоричен, че Българската армия има нужда от сериозна модернизация и допълнително финансиране за доизграждане и развиване на своите способности и изпълнение на мисиите си.
 
"Българската армия трябва да бъде оставена на спокойствие, за да изпълнява функциите си, проблемите не бива да се подминават, но не бива и да се политизират." - категоричен беше държавният глава.

"Средата за сигурност се променя, като, за съжаление, тя се влошава, защото никога след края на Втората световна война в Европа не е имало толкова кризи и това бе отбелязано на срещата на върха на НАТО в Уелс миналата година." - отбеляза още президентът Плевнелиев.

"Демокрацията не е даденост, тя се защитава. Една война може да бъде спечелена, но по-важно е мирът да бъде гарантиран, а за това ни е необходима армия, която да е мотивирана и способна." - заяви държавният глава.

Социалните права на военнослужещите, недостигът на резервни части за военната техника и проблемите с логистиката, бяха част от проблемите, за които личният състав на бригадата информира президента Плевнелиев по време на работната среща.

В учебния център държавният глава наблюдава демонстрация на бойни възможности и способности от различни военни формирования и се запозна с въоръжението и новото оборудване в бригадата. В края на демонстрацията президентът получи от ръководството на военното формирование подарък щик - образец от 1912 г.

"Днес видях високи бойни способности от ваша страна. Благодаря ви за достойното изпълнение на задачите и за патриотизма ви. Нацията ни трябва да види труда ви и да се гордее с вас, така както аз съм горд, че съм ваш главнокомандващ." - каза президентът пред пълната зала на читалище „Васил Левски-1861“ в Карлово.

От своя страна бригаден генерал Димитър Шивиков, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, посочи, че посещението на президента е знак за високата подкрепа, която държавното ръководство дава на Българската армия.

"Във ваше лице виждаме главнокомандващ, който милее за Българската армия." - каза ген. Шивиков по време на срещата с държавния глава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 89| 7602 |19.03.2015 Без Плевнелиев и Меркел на парада в Москва на 9 май . 32| 5093 |25.02.2015 Плевнелиев корав, няма да наложи вето на дълга . 20| 5929 |22.02.2015 Плевнелиев стартира политическите консултации . 48| 11286 |22.01.2015 С "Оставка!" и "Предател!" посрещнаха Плевнелиев в Сливен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads