Реклама / Ads
11| 7076 |28.08.2019 ПОЛИТИКА

Политолог: Пробив в София по модела ”Радев” е категорично възможен

.
Христо Панчугов
Кризите в София около ремонтите оставиха усещането, че успехите в управлението на този град не са толкова видими, колкото ГЕРБ искат да ги представят. Това получи отражение и в новината за сключването на споразумение на ГЕРБ и СДС – търси се партньорство.
 

 Това каза пред БНР политологът Христо Панчугов и коментира, че преди няколко месеца е изглеждало по-сигурно, отколкото сега, че Мая Манолова ще се включи в надпреварата за столицата и че ГЕРБ като че ли ще имат друг кандидат, а не Йорданка Фандъкова. 

 

"Опозицията, в лицето на БСП, проспа всички истински скандали в София, за да издигнат кандидат, който да наложи себе си като смислена алтернатива и да привлече гласове". Според Панчугов инерцията работи най-много за ГЕРБ.

Политологът посочи най-големите скандали в столицата – замърсяването, обществените поръчки и корупцията.


По думите му пробив в София по модела "Радев" е категорично възможен, но дали този пробив ще бъде в лицето на Мая Манолова – не е ясно. Панчугов коментира, че е сигурно, че БСП ще подкрепят Манолова, ако тя се кандидатира за кмет на столицата, "иначе БСП трябва да са политически заблудени, за да издигнат друг".

"За първи път изглежда, че балотаж в София е възможен, но кой ще отиде на него, е трудно да се предрече", каза още политологът в предаването “Преди всички“ по програма “Хоризонт“. 

 

Според Панчугов десницата има голям потенциал в София, защото около 90% от електората ѝ живее в столицата, но: "Проблемът е, че кандидатът на "Демократична България" изглежда, като че ли си играе с проблемите на София, не стои достатъчно сериозно. Разговорът трябва да бъде сериозен и свързан с битката за промяна, от гледна точка на корупцията и на начина на управление на общинския бюджет, а не толкова дали познава градската среда и желанието за нейната промяна". По думите му много важно е каква кампания ще проведат десните, за да не поставят избирателите си в сложната ситуация на балотажа в София да избират по-малкото зло, както беше на президентските избори.  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6987 |27.08.2019 „Галъп интернешънъл“: 56% от столичани искат София да има нов кмет . 26| 8341 |27.08.2019 Премиерът Борисов очаква подли кметски избори в София . 4| 6499 |23.07.2019 ”Спаси София” издигна Борис Бонев за кандидат-кмет на столицата . 26| 7504 |22.07.2019 Радан Кънев: Няма да подкрепим Мая Манолова за кмет на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads