Реклама / Ads
21| 11234 |28.08.2019 ПОЛИТИКА

Политологът Д. Ганев: Нинова печели и ако Манолова загуби кметските избори, и ако спечели

.
Димитър Ганев Източник: БГНЕС
На 25 септември ще станат ясни всички кандидати за кметската надпревара в София. Политологът Димитър Ганев от изследователски център „Тренд“ изрази очакване, че настоящата кметица Йорданка Фандъкова и омбудсманът Мая Манолова ще обявяват кандидатурите си идната седмица, „съдейки по посланията и поведението им“.
 

„Малко сигурни неща имаме – едното е, че те ще са двамата кандидати, а второ е, че битката ще се реши на балотаж. Това е сигурно“, посочи Ганев пред БВР. Той изтъкна, че Манолова е фигура с изключително висок рейтинг – с най-високо одобрение в държавата.

 

„Съдейки по резултатите на ГЕРБ и БСП от евроизборите, виждаме дори по-къса дистанция между двете партии в София в сравнение със страната. Това говори, че един високо одобряван кандидат като Манолова ще успее да стигне до балотаж в случая срещу Фандъкова, разбира се“, смята политологът. Според него Манолова вероятно ще се опитва да се дистанцира от БСП и да се представи като граждански кандидат. „Но ако се дистанцира прекалено, може да изгуби подкрепа от гласоподавателите на БСП“, предупреди той.

 

„А Корнелия Нинова печели и в двата случая. Ако Мая Манолова спечели София, това ще бъде пробив за БСП и те могат да обявят, че са спечелили изборите. От друга страна, ако Манолова изгуби, Нинова елиминира свой евентуален конкурент в лявото пространство“, посочи Ганев. Той допълни, че загуба на ГЕРБ в София ще бъде тежък удар, но не трябва да влизаме в „катастрофални и трагични сценарии“.

 

Според анализатора по всичко личи, че Борисов иска да изкара този мандат. "При евентуална загуба той може бързо да намери диалог с Манолова и ще бъде припомнено, че тя е избрана за омбудсман с гласовете на ГЕРБ и Реформаторския блок“, отбеляза политологът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5559 |26.08.2019 Нинова: Цинизъм е да се хвалиш с пътища, година след катастрофата при Своге . 21| 8401 |04.08.2019 Нинова: Бойко Борисов ни вкара в дипломатически скандал . 8| 7301 |17.07.2019 Нинова: Защо за Борисов Законът не важи, а за работещите бедни и децата - да? . 3| 5497 |15.07.2019 Нинова: ГЕРБ превърнаха общините във феодални владения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads