Реклама / Ads
47| 10639 |14.12.2011 ПОЛИТИКА

Политолози: Борисов и Първанов се "избъзикаха" един друг

.
Б. Борисов
Досега Борисов биел предишните, сега се оправдавал със следващите. Премиерът бил безспорен комуникативен талант; умеел да генерира някакъв вид конфликт в БСП. Първанов пък бил тилов враг на Станишев.
 

Около изборите нямаше дебат за реформа, темите бяха стеснени максимално, коментира по НТВ политологът Р. Коларова. Когато се прави реформа в социалната сфера, първият основен сблъсък е ляво - дясно, продължи тя. Второто ниво на сблъсък е между предишното правителство и сегашното. Съществува и трети, който не се коментира - между изпълнителната власт и президента, добави тя. На това ниво Първанов има изключително слаба позиция, защото това е позиция на статуквото.

Нищо ново не се случва не се случва в размяната на реплики между Първанов и Станишев, коментира и социологът Първан Симеонов. Борисов лансирал Първанов като свой основен опонент. Всяка реплика на Борисов е или стихийно или пропагандно действие, обясни той. Първанов бил тилов враг на Станишев в очите на Борисов. Премиерът направил същото и за дясното - биеш противника, назовавайки неговия опонент.

Борисов досега биеше предишните, сега се оправдава със следващите, продължи Симеонови определи премиера като безспорен комуникативен талант.

Това е най-добрата отбрана, добави Коларова. БСП е основен политически опонент на ГЕРБ и това поведение на Борисов генерира някакъв вид конфликт там. Затова най-доброто решение било нов лидер на БСП, различен от Първанов и Станишев.

Сега е най-ключовият момент за това правителство от всяка гледна точка. Следващата зима ще е предизборна, ще се развързват кесии и обещания и излизаме на изборна писта, каза Симеонов. Според него обаче сегашните действия не били реформа, а паническо стихийно действие. Вчера единият "избъзикал" другия и го попитал - ще ставаш ли премиер, а другият "избъзикал" и попитал - а ти ще правиш ли избори.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 7275 |13.12.2011 Борисов: Вършим мръсната работа на Първанов, ако стане премиер един ден . 94| 5478 |12.12.2011 Борисов: Първанов трябваше да ни похвали . 22| 6042 |06.12.2011 Станишев се разписа: отправя писма до Първанов, до Борисов . 217| 14649 |28.11.2011 Б. Борисов: Не искам да съм премиер на държава, в която народът се бунтува!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads