Реклама / Ads
30| 13133 |03.10.2011 ПОЛИТИКА

Полк. Цвятко Цветков съчетавал масонството с комунизма

.
Как партийни секретари и офицери от ДС станаха членове на братството, което преследваха десетилетия наред
 


Паметна масонска плоча по повод смъртта на ексшефа от Шесто управление на Държавна сигурност Цвятко Цветков получиха на електронните си адреси неговите „братя” от ложите в България. От нея научаваме, че Майстор от ложа „Заря” (Цветков, бел.ред.) се е преселил „във Ложата на Великият Архитект” (две правописни грешки в пет думи?!).

Нормално е член на подобна организация да бъде почетен от своите „братя”. Странностите обаче са доста повече и сякаш остават скрити за общественото внимание. Все още не е съвсем ясно кога точно е възникнало масонството. Проф. Дейвид Стивънсън например оспорва, че това е станало в Лондон и твърди, че началото е дадено в няколко града в Шотландия.
Така или иначе е прието да се смята, че група местни зидари създават първата ложа с обреди и тайни посвещения, при което се смесва средновековната митология с идеи от Ренесанса, кабалата, алхимията и астрологията.

Повечето учени приемат за официална рождена дата на масонството 24 юни 1717 г. когато в лондонската кръчма “Гъската и скарата” вследствие на обединяване на четири ложи е основана Великата ложа на Англия. Оттам тръгва и роенето по света.
Трябва да се знае, че всички организации, където и да са те, споделят морал и метафизични представи, които включват, най-често, институционализирана вяра във Върховното същество - Великия Архитект На Вселената. Как обаче масони могат да вярват безрезервно и във Великия Архитект, и в същото време да проповядват на народа Маркс, Ленин и Георги Димитров? Как успяват да съчетават преклонението си в комунистическия идеал и към ритуалите на тайната организация. Което прави странно присъствието на ортодоксален комунист/социалист като о.р. полк. Цвятко Цветков в Братството.

„Държавна сигурнот бе тази, която преследваше масоните в годините на социализма. По това време българи са били посвещавани в масонството тайно в други държави, защото у нас ложите са забранени”, разказа пред „Торнадо” член на една от българските ложи. Масонството се оказва като магнит за иначе изявени социалисти и радетели на леви и социални механизми за управление. Починалият вече висш масон и Върховен командир на масонството в НАТО Боб Удуърд създаде преди години в България Върховен съвет – до 33-а степен в масонската йерархия. Именно той заведе в натовската база във Виченца, Италия, близо 50 наши масони, между които Стоян Денчев, Румен Ралчев, Илия Павлов, Румен Петков и др., където им бяха присвоени високи степени.

По онова време част от тези хора все още сънуваха Варшавския договор, Дзержински и не вярваха, че някога България ще бъде член на НАТО и Европейския съюз. Дотогава Румен Петков, Цвятко Цветков и други комунисти в Братството все още считаха Милошевич за свой другар и събрат по партийна принадлежност и идеология. Всъщност идеологията на масоните и комунистите си приличат като две капки вода – борят се за атеистична република Те са срещу църквата и християнството във всичките им разновидности.

Ненапразно полк. Цвятко Цветков неведнъж е цитирал любим пасаж от „Конвенция на Великия изток на Франция” от 1903 г., който гласи: "Напомняме, че християнството и масонството са абсолютно непримирими - дотолкова, че ако се приобщим към едното, това означава, че скъсваме с другото. В такъв случай дългът на масона е един - да излезе смело на арената на борбата и да се сражава." Цвятко обичаше да се шегува, че всъщност не Маркс и Ленин, а Великият Архитект на Вселената е основоположникът на комунистическите и социалистическите идеи, спомни си пред „Торнадо” негов другар и брат. Той допълва, че според масонските идеолози пълна справедливост може да се постигне „само в социализма и комунизма, приложени в цялата им широта”.

Георги Първанов е от ложа „Слънце Ориент“
Президентът Първанов е членувал в Ложа „Слънце Ориент” към Великата ложа на старите свободни признати зидари на България. В момента членството му е „замразено” по негово искане. Участвал е обаче в създаването на ложата. Неин ръководител е Майстор Георги Гергов, известен бизнесмен от Пловдив и личен приятел на Първанов. В същата ложа членува и шоуменът Слави Трифонов, твърдят запознати. Сред членовете били още братя Диневи от Свети Влас, телевизионният водещ Ники Кънчев, Румен Петков, сегашният кмет на Пловдив Славчо Атанасов, бившият червен министър Петър Мутафчиев и др. Първанов е в отлични отношения и с масоните от ложа „Братство и чест“. В нея членуват бившият шеф на ДАНС Петко Сертов и почти всичките бивши съветници на Сергей Станишев в премиерския му кабинет.

ВНИМАНИЕ!!!
В момента в интернет в сайта под надслов Великата Ложа на България можете да прочетете следното предупреждение:
Лицето Савино Батанов неправомерно събира пари и се представя за ръководител на ложа Бенджамин Франклин!!! В никакъв случай не си давайте парите и не се доверявайте на този човек! Той събира пари за себе си!!!
Ако пък се опитате да научите нещо за масоните в България чрез Уикипедия и влезете в Масонство и масони – национален сайт с информационен характер, ще откриете единствено някакви непонятни йероглифи.
В сайта „Върховен съвет 33%” пък последните новини са от лятото на... 2007 година.
Няма достъп и до сайта на Обединена Велика Ложа на България.

Иван Каменов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 6072 |03.10.2011 Р. Христов: 60 години ни управляват комунисти, а демократите сме 3 милиона . 8| 6887 |01.10.2011 Политиката докара ренесанса на туршията . 119| 8124 |30.09.2011 Плевнелиев: Тема цигани-българи не интересува хората . 71| 7748 |29.09.2011 В. Сидеров: Да се върне смъртното наказание и да се разрушат циганските гета!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads