Реклама / Ads
8| 6449 |23.08.2014 ПОЛИТИКА

Последно: 18 партии и 7 коалиции на изборите

.
Окончателно 18 партии и 7 коалиции са регистрирани за парламентарните избори на 5 октомври. Това съобщиха от Централната избирателна комисия, след като приключи проверката на ГРАО за достоверността на подадените подписки от политическите формации.
 
Заради недостатъчно събрани гласове и нередности в подписките комисията е отказала регистрацията на четири партии.Отказ за регистрация за участие в изборите са получили Другата България, две формации под наименованието “Българска комунистическа партия” и Българската работническо-селска партия. До 2 септември регистрираните формации трябва да издигнат кандидатските си листи в отделните изборни райони.

"В тази връзка срокът, в който ние ще знаем кои ще са реално партиите и коалициите, които ще участват, ще го знаем едва на 2 септември, когато се видят кандидатските листи, които са издигнати или пък не са издигнати от партиите и коалициите", каза говорителят на ЦИК Александър Андреев.

До 2 септември инициативните комитети могат да издигат независими кандидати. Комитетите трябва да са съставени от избиратели с постоянен адрес в съответния район, да посочат лице, което да ги представлява, и лице, което ще отговаря за събирането на подписките.

Срокът за регистрация на комитетите изтича в понеделник, на 25 август. В същия ден общинските администрации ще публикуват и предварителните избирателни списъци. "Всеки избирател може да провери дали той е включен в избирателните списъци и евентуално, ако има пропуски да може съответно да подаде необходимото заявление, за да бъде включен в избирателния списък", каза още Андреев.

След понеделник ще можем и да проверяваме дали ЕГН-то ни не попада в подписка, без да знаем. Ако открием нередност, можем да сигнализираме Районните и Централната избирателна комисия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 8130 |22.01.2014 Сова харис: 5 партии в ЕП. БСП-7; ГЕРБ-6; ДПС-2; РБ и Бареков по 1 . 28| 7386 |20.01.2014 Паси: Партиите ни предлагат политическа дрога . 51| 8006 |19.12.2013 М. Димитров: Старите партии нямат бъдеще, бъдеще има Реформаторския блок . 53| 7985 |20.11.2013 К. Колев: Орешарски е в добро политическо здраве; 7 партии в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads