Реклама / Ads
5| 5981 |26.10.2017 ПОЛИТИКА

Посрещане по бойковски: Премиерът прегръща, прокурорът стои мирно, готов да бори корупцията

.
Източник: БГНЕС
Двама европейски комисари бяха днес в България. Димитрис Аврамопулос и Вера Юрова се срещнаха с премиера, главния прокурор и вътрешния министър. Присъства и назначената за министър на правосъдието Цачева.
 
Ресорите на еврокомисарите почти изцяло покриват основната част от критиките на Брюксел към България-правосъдие, миграция и вътрешни работи. Все теми, заради които имаме вече 10 години наблюдение и редовни доклади за "напредъка" ни.

Но прави впечатление, че в официалното съобщение за срещите никъде не се споменава за оптимизма на еврокомисарите, че страната ни ще пребори корупцията и ще може да отпадне мониторинга върху нас от Брюксел.

Общите приказки за това колко успешен председател на Съвета на ЕС ще сме, са чиста куртоазия и обикновен дипломатичен език. Липсва дори изтръгнатото от специално проводените родни журналисти мнение на Вера Юрова преди посещението й "оптимист съм, че България ще пребори корупцията". Възможно е оптимизмът й да се е изпарил по време на пътя до София.

Иначе посрещането си е по бойковски- прегръдка и вероятно целувки за комисарката от страна на премиера, широки обещаващи усмивки от присъстващите лица, призвани да борят корупцията и напрегната готовност на Цацаров веднага след срещата да се впусне в тази борба с цялото си усърдие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9662 |19.09.2017 Румен Радев от Ню Йорк: Премиерът е подведен от съветниците си за избора на изтребител . 6| 10159 |05.08.2017 Премиерът Борисов шамароса министър: Да се спре ”Натура 2000” в Балчик, Каварна и Шабла . 16| 6761 |14.03.2017 Премиерът Герджиков уволни съветника си Гарелов заради Йончева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads