Реклама / Ads
4| 4502 |04.07.2018 ПОЛИТИКА

”Постоянният” чиновник е вечно жив и на служба

.
Пореден гаф на образователното министерство вкара в стрес и недоумение десетки ученици и най-вече техните родители. Министърът Красимир Вълчев ги утеши, че щял бил да накаже виновните за това безхаберие. Правилно. Как обаче ще бъдат наказани нехайните чиновници? Вероятно точно както реализираха намерението си за административна реформа, което брадяса и скоро ще стигне Христова възраст.
 

Чиновник да те наказва, е актуалният лаф и то не от вчера и днес, а по-отдавна. Просто напоследък социалните мрежи обнародват тутакси мърльотиите на администрацията, които тя  нон стоп твори, но преди можеше да ги замита незабелязано под килима, а сега будното око на "Фейсбук" например не спи.

 

И вчера, благодарение на будни родители, става ясно, че е допуснат гаф с класирането за 4 от софийските гимназии, нарочени от суетата за елитни. Малко преди това пък пак чиновниците, които издържаме уж за да работят се омазаха с гаф на матурата по български. Междувременно хиляди семейства тръпнеха за резултатите на отрочетата си - близо 10 000 у нас.

 

Знайно, че българинът все още се опитва да бди над образоването на потомците си. Е, вярно, че вече го прави като предимно плаща години наред за частни уроци, но все пак пък работи много, за да подхранва денонощно тази огромна и добре смазана машина в сивия сектор. Познавам такива хора. Всеки познава. Но тук думата ми не е за тях, а за стреса, на който бяха подложени и родители и деца заради нехайството на чиновниците от МОН.

 

До тук не се разбра как е допусната грешката. Вероятно вината ще бъде хвърлена върху машините - няма как да ги накажат, нито пък ще се оправдават по глупав и безсмислен начин. За разлика от служителите, които ги управляват и винаги с удоволствие са готови да изрецитират "проблемът е техническа грешка".

 

Ето така ще стане и сега, вЕрвайте ми, както казваше един бивш наш управник от царско потекло. Само преди дни всички видяхме как беше "наказана" една администраторка от социалната сфера, обичаща да се вози скъпарски за наша сметка. Командироваха я в социалните служби във Велико Търново, но не стана ясно с какъв луксозен транспорт.

 

Ей така си живеят и ги "наказват", местейки ги от хранилка на хранилка чиновниците у нас. Дори не съвсем като като в "Постоянният делегат" на Чудомир:

"... — Ха казвай сега, как си, що си, какво правиш?
— Нищо — думам, — чиновник бях, но ме уволниха..."


Аделина Делийска

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4916 |02.07.2018 Богомил Николов пред Фрог: Нито имаме свободен пазар, нито политика за енергийната бедност . 5| 6231 |02.07.2018 Атанас Мерджанов: Нинова се изяви като говорител на Бойчев . 10| 6113 |29.06.2018 Сигурността на мъртвородения вот . 8| 5996 |28.06.2018 ”Демократична България” иска оставката на Борисов заради отдалечаване от европейските ценности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads