Реклама / Ads
159| 12688 |02.06.2011 ПОЛИТИКА

Предизборна премиера на Кунева в "Шоуто на Слави"

.
М. Кунева
Кандидатът за президент Меглена Кунева тържествено бе представена в "Шоуто на Слави". Всъщност това е старта на предизорната й кампания, макар тя да твърди, че премиерата ще е в понеделник, 6 юни.
 
В щаба й са още Даниел Вълчев, Владимир Дончев и други активисти на жълтата партия.

Шербет и словославения в стил "ранен соц" се изсипаха върху бившият еврокомисар. Кунева кимаше скромно и премигваше авторитетно. Кунева бе обявена за алтернатива на сегашното управление, като най-желания от българите бъдещ държавен глава.

Спряганата от няколко месеца за кандидат-президент Меглена Кунева официално ще обяви, че влиза в надпреварата за изборите през есента
. Това ще стане на 6 юни, понеделник от 12 часа в столичния хотел „Радисън”. Тя ще бъде издигната от инициативен комитет от 21 души, но имената на участниците в него се пазят в тайна. Първоначално със задачата да събере известни интелектуалци и общественици бе натоварен Иван Гарелов, който впоследствие се оттегли.

Сформиран е предизборен щаб, в който влизат предимно хора от НДСВ. Шеф на щаба е Мария Дивизиева, бивш зам.-министър на Николай Василев от времето на Тройната коалиция. В него са още Даниел Вълчев, Владимир Дончев и други активисти на жълтата партия. „Убеден съм, че Меглена Кунева ще бъде добър кандидат за президент, каза Симеон Сакскобургготски пред журналисти на международната конференция на Балканския политически клуб "Балканите в Европа и света през 21 век”, като увери, че всички в НДСВ симпатизират на бившия еврокомисар, но решението от кого да бъде издигната е нейно. Според Царя Кунева е много качествен човек, с голям опит и в крайна сметка президентът е имиджът на страната си. „Трябва с това да се съобразяваме, а нея навън я познават много добре, аз съм свидетел на това", обясни Сакскобургготски.

През последните няколко месеца Кунева упорито отказваше да отговори конкретно на въпроса дали е съгласна да участва в надпреварата за "Дондуков" 2
. От началото на годината тя обикаля страната и успя да се срещне с много хора на лекциите си “2011: новите измерения на свободата”. Социологически проучвания показват, че е сред най-предпочитаните кандидатури.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7120 |28.05.2011 Симеон: Политическият тон на предизборната кампания трябва да е умерен. . 60| 6790 |02.05.2011 Кунева започна да обещава като президент . 34| 6939 |11.04.2011 Бесепари бесни на Станишев, че им пробутва Кунева за президент . 11| 7711 |05.04.2011 Facebook сдружението СИЛА си харесва Трайков, Бербатов и Кунева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads