Реклама / Ads
30| 11786 |28.02.2013 ПОЛИТИКА

Президентът оглежда млада жена за премиер

.
На жена може да й се наложи да потушава социалните бунтове в страната. Росен Плевнелиев обмислял да назначи за служебен премиер главния секретар на “Дондуков” 2 Екатерина Захариева.
 

Това ще е втората дама след Ренета Инджова министър-председател в историята на България. Захариева бе заместник-министър на регионалното развитие в кабинета Борисов. Тя е юрист по професия. В отговор на въпрос на “Преса” дали се готви да оглави служебен кабинет, Захариева нито потвърди, нито отрече. “Нека президентът съобщи лично своите номинации”, заяви тя.

Другият вариант за служебен премиер – проф. Лалко Дулевски, който оглавява Икономическия и социален съвет, е отпаднал. Дулевски обяви, че законът му забранява да заема друг пост така, както законът за БНБ забранява на Иван Искров да бъде назначен за служебен премиер.

Вицепремиери в служебното правителство ще бъдат съветникът на Плевнелиев по икономика и иновации Евгени Ангелов и Цветлин Йовчев, шеф на кабинета на президента. Ангелов ще седна на стола на Делян Добрев, а Йовчев – в стола на Цветан Цветанов. И двамата са много добре приети от опозицията. Камен Костадинов от ДПС изрази личното си мнение, че човек като Йовчев може да гарантира честни избори.

За министър на правосъдието се готви друг кадър на Плевнелиев – юридическият му съветник Росен Кожухаров, а за социален министър Деяна Костадинова, която е секретар по социалните политики. Другият вариант е Камелия Лозанова, шеф на Агенцията по заетостта.
Министър на финансите става царски човек. По-вероятно е Димитър Ивановски, но се коментира и името на Любомир Дацов. И двамата бяха заместник-министри на финансите, а сега Дацов е заместник-председател на НДСВ. За регионален министър е обсъждана кандидатурата на бившия парламентарен секретар на МРРБ Павел Атанасов. Младежът в момента работи в екипа на Плевнелиев, но се приема крайно несериозно от всички специалисти в тази област.

Мирослав Найденов се опитал да лансира за служебен земеделски министър своя заместник Цветан Димитров, но от “Дондуков” 2 обсъждали името на собственика на винарска изба “Тодоров” – Иван Тодоров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 118| 12456 |21.12.2012 Царят оглеждал за коалиции; не щял Кунева . 31| 6295 |12.10.2012 Президентът: Трябва да изключим АЕЦ Белене от въпроса за референдум . 60| 6835 |17.01.2012 Г. Първанов: Президентът не преразпределя; влиянието е друго . 48| 6341 |28.08.2011 Р. Христов: Кандидат-президентът на ГЕРБ ще е Б. Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads