Реклама / Ads
34| 9023 |10.03.2010 ПОЛИТИКА

Президентът - публична личност и когато спи, и когато яде...

.
Юристът Ал. Джеров констатира, че в скандала Първанов - Дянков има нарушение на Конституцията, но не от такава степен, че да се стигне до импийчмънт. Не пипайте конституцията! - призова юристът Корнезов.
 

Президентът е винаги публична личност - и когато спи, и когато яде, и когато се среща с други политици, министри и пр., обяви по БНТ проф. Любен Корнезов, според когото винаги трябвало да се води стенограма от президентските разговори. Абсолютно излишно е създаването на анкетната комисия по случая, защото фактите даже не са спорни, отсече той.

В случая Първанов - Дянков има нарушение на Конституцията, но не от такава степен, че да стигнем до импийчмънт
, каза юристът проф. Ал. Джеров. Той каза, че в НС много трудно ще се съберат необходимите гласове, за да бъде отстранен президентът. Нарушението на Конституцията било в разгласата на срещата, още повече, че, за да бъде огласено съдържанието на разговора, трябвало да има съгласие на втория партньор.

Този случай е много шум за нищо, той ще приключи с позор за ГЕРБ
, категоричен беше Корнезов. Защо за ГЕРБ, след като не само министър от ГЕРБ, но и президентът Първанов наравно участва в този скандал, попита Джеров и каза, че скандалът не съотвества на ранга и на двамата.

Не пипайте конституцията, призова Корнезов по повод днешния митинг за промяна на Конституцията. Това ли е основният проблем на България?, попита Джеров и добави - Да не би България да цъфти, за да се свиква сега ВНС и да се губи важно време, приключи по темата Джеров.

Frognews.bg напомня, че парламентарната група на ГЕРБ ще поиска днес комисия в НС да проучи, дали президентът Георги Първанов е нарушил Конституцията, като е разрешил публикуването на стенограмата от разговора му с вицепремиерът Симеон Дянков. Искането ще бъде внесено официално днес. Ако съмненията за извършено нарушения от страна на държавния глава се потвърдят, партия ГЕРБ ще стартира процедура по импийчмънт на президента Георги Първанов. Това съобщи на свой ред вицепремиерът и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Той обясни, че това е решението, което е взела Изпълнителната комисия на политическата сила на заседанието си, което е продължило над 3 часа. ГЕРБ ще иска отстраняването на президента Георги Първанов на основание член 32, алинея 2 от Конституцията.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 11911 |02.03.2010 Президентът Първанов като бог Уран . 64| 7936 |17.11.2008 Президентът Първанов и добрите новини . 14| 8698 |14.10.2008 Когато чук удари, как ехото заглъхва... . 13| 9859 |17.09.2008 Змията, когато умира, най-много хапе!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads