Реклама / Ads
10| 11252 |27.07.2020 ПОЛИТИКА

Проф. Антоний Тодоров: Говоренето на управляващите е само кризисен пиар

.
Проф. Антоний Тодоров
Това, което говоря управляващите, е кризисен пиар. Това е само начин да се оправдаят в една ситиуция, в която не им било ясно какво искат протестиращите. Много е ясно какво искат – две оставки, на премиера и на главния прокурор. Бил разнороден протеста. Това му е силата. Протестът е нов и необичаен, в него има огромна гражданска енергия. Има всякакви хора, които протестират срещу една ситуация – обсебването на държавата и всички нейни институции от една групировка и интереси.
 

Това каза пред телевизия 7/8 проф. Антоний Тодоров, който коментира реакциите на управляващите срещу протестиращите вече 19 дни хиляди хора в цялата страна и чужбина.

 

Всички неща, които аз слушам, а аз ги слушам професионално, все повече не вярвам на ушите си. Когато човек говори трябва да държи поне единия си пръст в реалността.

Може да има провокатори, но когато се каже, че всички са такива е опорка, с която се иска да се дисквалифицират протеста, въпреки декларациите, че има чуваемост.

Когато много често се повтаря една лъжа, туко-виж за много хора се превръща в истина. Това са отработени техники.

 

Тези две оставки, които искат протестиращите, са само едни малки стъпчици, от които да започнат нещата. Тези две оставки трябва да открият пътя да говорим за бъдещето. Всичко ще се реши на изборите.

 

Плашат ни, това е също една от опорните точки, че парламентът щял да бъде толкова шарен, че нямало да има мнозинство. Това е изпитание за политиците.  Искаме пред очите на всички управляващите да се договарят какво ще правят за всички нас.

 

За проклетия да попитам най-подготвени, но в какво твърдят, че са управляващите? Много добре са подготвени в това да разпределят държавен ресурс. Много добре подготвени са да представят една частна къща за къща за гости. Подготвени са да купят една къща в Барселона. Подготвени са да представят нещо което го няма – прокуратурата, че го има. В това може да кажат, че са подготвени.

 

Фигурата на главния прокурор заигра политическа роля. От приемането на Конституцията ни сме има  различни прокурори, но нито един не си позволи да заговори по този начин. Прокуратурата е само държавното обвинение, не може да се приравни със съда. Съда е инстанцията, пред която прокуратурата и адвокатурата са равни във воденето на съдебен процес.

 

Има условия да се разменят разбирания. Работа на интелектуалците е да показват тези очевидни опорни точки на една защитна реакция, които се опитват да спасят едно неспасяемо положение.

 

Кризата много бързо ще се развие ако бъдат подадени тези две оставки, но бърза ще се намери и решение.

 

Да не забравяме защо толкова много се иска в България се иска машинно гласуване. Защото хората имат страхотно недоверие в резултатите на изборите. Говореха че нямало време да се доставят машините. А до сега какво правеха?

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 10866 |16.07.2020 Проф. Коларова: Може да има експертно правителство с премиер Димитър Радев . 9| 13010 |02.07.2020 Проф. Петър-Емил Митев: Цветанов разцепва ГЕРБ . 31| 12158 |01.07.2020 Проф. Иво Христов: САЩ, Китай и Русия гледат на ЕС като на плячка . 39| 10934 |14.04.2020 Проф. Константинов сензационно: COVID-19 е пречупен и пикът отмина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads