Реклама / Ads
7| 5713 |21.11.2016 ПОЛИТИКА

Проф. Иванов: Програмно правителство е по-добре от служебен кабинет

.
Проф. Димитър Иванов
Програмно правителство е по-добре от служебен кабинет. Опитът от досегашните два кабинета на Росен Плевнелиев не е много добър, за да ми мислим, че трети ще е успешен. Това каза проф. Димитър Иванов .
 
Според него не е възможно партиите в сегашния парламент да излъчат експертно правителство. „Много трудно могат ГЕРБ, БСП и ДПС да седанат на една маса и да извадят общо решение. Това са основните политически сили в момента“.

Той коментира пред bTV и решението на Борисов за оставка. „Проблемът на Борисов и на нашето общество е, че той придоби усещането, че може да решава еднолично нещата в държавата. Това показа и обещанието му за подаване на оставка. Това беше финалът от поредица от грешки. Възможно е и да се е изчерпал политически. Системата му на управление е вземане на еднолични решения, камуфлирани зад едно цяло общо цяло“.

Изборът на Румен Радев е крачка напред към връщане на левицата на власт, прогнозира историкът. „Нинова я чакат тежки дни и много работа. Самата партия има нужда от силно администриране. Тя трябва да се прочисти администрацията и да се насочи към обща цел. Трябват нови лица. Хората искат нови лица, които морално не са укорими - това показа изборът на Радев. Никой няма интерес от политическа криза“.

Борисов не е добър прогностик. Неговите изказвания обслужват само конюнктурните му интереси в момента, говори това, което му е изгодно, изтъкна Димитър Иванов.

„Ръководството на ДСП – Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ, оставиха изборите да протекат в нормална и спокойна обстановка, за да получат обективна преценка за състоянието на ДПС. Не е имало пренатягане”, анализира още Димитър Иванов.

По думите му в ДПС показват спокойствие и не са разтревожени от ДОСТ.

Според Иванов вотът на президентските избори в Турция е бил административно стимулиран. Той не е толкова голям - около 40 000 гласа, част от които бяха за Цецка Цачева. Тъй като Местан предварително подкрепи ГЕРБ, беше ясно, че тези гласове са по линия на Местан. Явно някой му е оказал помощ в Турция, отбеляза Иванов.

Според него едва ли тази помощ идва от турския президент Реджеп Тайип Ердоган, а по-скоро има други механизми на по-ниско ниво.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 12254 |20.06.2016 Днес е празникът на Светия дух . 0| 6749 |14.09.2015 Кръстовден- въздвижение на Светия Кръст Господен . 0| 6624 |09.04.2014 Православна България чества светия мъченик Евпсихий

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads