Реклама / Ads
36| 10282 |19.09.2011 ПОЛИТИКА

Проф. Константинов: Ще има балотаж! Ментетата нямат шанс

.
Алексей Петров участва заради имунитета, а Камелия Тодорова, за да се гледа по телевизора, категоричен е математикът
 
Не мисля, че т.нар. мюрета ще са особен проблем на тези избори, категоричен е зам.-председателят на ЦИК Михаил Константинов. „Ясно е, че ще има балотаж на президентските избори. Каквото и да се случи, първите трима кандидат-президенти ще си делят гласовете. Това ще бъдат ГЕРБ, БСП и Меглена Кунева. Дали ще се включи някой с 3-4-5 %, няма никакво значение. Синята коалиция не е мюре и ще вземе 3-4 % от избирателите си. „Атака” също няма как да не участва, защото ще изчезне от политическата сцена.

РЗС играе на тези избори по подобни причини – искат да покажат на хората, че ги има и да измерят какво е влиянието им в момента. Така че хипотезата за мюретата не ми е необходима, за да обясня какво ще се случи на тези избори. Алексей Петров е единственият по-особен случай от хората, които участват, въпреки че знаят за предизвестената си загуба на вота.
Петров няма време и никакъв полезен ход всичко около него е разрушително.

Неговата единствена цел е имунитетът, който получава като кандидат-президент за месец – два. Какво точно има в главата на този човек, аз не знам, а и едва ли има много хора, които подозират. Във всеки случай неговата функция не е да разцепва гласове на някоя партия. Всичко на тези избори ще се реши на втория тур, където т.нар. мюрета ги няма. Ще видите как, след като излязат резултатите от президентските избори, ще се окаже, че неизбежните ГЕРБ, БСП, псевдонезависимата Меглена Кунева, Синята коалиция, Атака и РЗС достатъчно цепят вота”, твърди математикът. „Случаите с Венци Йосифов, с Куцаров са прозаични. Има много хора, които се кефят да се гледат по телевизията.

Те го правят срещу едни 10 000 лв., за да получат душевен оргазъм  Аз ги разбирам. По същия начин има хора с техните парични сметки, които хвърлят по 20 000 лв. в някой бар и въобще тези суми не ги забелязват. За тези пари аз, както повечето българи, трябва да работят цяла година. Добре, че кандидатурите не са и безплатни, защото тогава щяха да се явяват по 500 души на изборите. Сега имаме едно нормално число на мераклиите за „Дондуков” 2. За сравнение през последните две президентски кампании мераклиите  са били 6-8 души. Считам обаче, че вноската за кандидатурите трябва да е поне 30 000 лв. Прагът от 10 000 лв. спря донякъде атакуващите поста държавен глава, но очевидно това не е достатъчно, за да се пресеят кандидатите достатъчно”, каза още проф. Михаил Константинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 8028 |19.09.2011 Първанов си отива, първановщината остава . 45| 8605 |18.09.2011 Медиана: Плевнелиев води; Кунева опасно близо; Калфин - трети . 18| 9318 |18.09.2011 Кандидат-президент заплашва журналист; вицето му праща пишещите в затвора . 52| 10413 |17.09.2011 Д-р Н. Михалов: Населението копнее за хладилник и ред

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads