Реклама / Ads
1| 9809 |17.05.2017 ПОЛИТИКА

Проф. Маринов за Фрог: Беда за една партия е двойният аршин

.
Александър Маринов
Беда за една партия е двойният аршин или двойният стандарт. Нинова избърза с персоналните размествания. Персоналните промени отклониха енергията на партията и разклаща парламентарната група. За Гергов отговорност носи и Нинова. Това каза за Фрог политологът проф. Александър Маринов.
 
Беше ясно , че някои хора ще са в тежест на Корнелия Ннинова по обясними причини. И това е разбираемо. Има и други въпроси, които възникват и не засягат само Нинова лично, но засягат и цялата БСП, посочи още той.

Беда за една партия е двойният аршин или двойният стандарт, както се казва. Трябва да има правила, на основата на които се решават проблемите, в това число и кадровата политика. Прави се избирателно, а това винаги се връща като бумеранг. Тя не успя да обоснове достатъчно и солидно, защо и кого отстранява и кого и защо оставя и издига. И това създава впечатление за някаква лична пристрастност и лични намерения. Някой би казал, че това е право на лидера, да си избира бюрото. Донякъде е така, обаче до едно време. След като лидерът подбира сам, носи и лична отговорност за работата на бюрото и неговите членове. И ако има такива инциденти, в случая с Гергов, освен той то отговорност носи и Нинова, този, който го е предложил.

На мен ми се струва, че Нинова малко бърза с тези персонални размествания, защото пред БСП има много по-важни задачи. БСП трябва да се прояви, да се докаже като солидна, а не само като по-многочислена опозиция. Още повече ако твърди, че е алтернатива. Защото може да си опозиция, без да си алтернатива. Това е проблем, който БСП още не е решила. БСП не е показала какво ново и по-различно предлага и какво ще прави в сравнение с ГЕРБ. Това и една от причините, да не спечели изборите.

В такъв момент фокусирането върху такива персонални въпроси и то по такива неясни критерии със сигурлност създава проблеми в партията, отклонява енергията, разклаща самата парламентарна група, защото е ясно, че там ще се оформи някакъв алтернативен център. Смятам, че това е нещо, което донякъде е разбираемо и е направено, не в точното време и не по точния начин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2018 |24.04.2024 Експерт: В България няма държавни програми за здравна превенция с минералните ни ресурси . 13| 4617 |23.04.2024 Анализатор: Премиерът обра точките в състезанието по неадекватност - в услуга на Радев, капитан без команда . 6| 4842 |22.04.2024 Доц. Киселова за ФрогНюз: Това не са последните рокади в служебния кабинет, президентът има право да не издаде указ . 8| 5671 |21.04.2024 "Политико": На фона на одобрената от САЩ помощ за Украйна, Европа се бори със собствената си подкрепа за Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads