Реклама / Ads
29| 9115 |17.12.2013 ПОЛИТИКА

Проф. Овчаров: ПОМАК са опасни сепаратисти

.
Дадох първите показания вчера. Сигналът беше не само срещу мен, но и срещу сдружение "Родина", което действа в Родопите. Негов ръководител е един истински патриот и българин, акад. Георги Марков. Доколкото съм запознат се очаква сигнал и срещу проф. Божидар Димитров. Видяхме истинското лице на ПОМАК. Те се опитват да разединят българското общество. Това каза в сутрешния блок на TV7 проф. Николай Овчаров.
 

Той коментира споровете си с Ефрем Моллов от партия ПОМАК. Професорът показа документи, които според него доказват сепаратиската дейност на Моллов и приближените около него. На днешната пресконференция ще изнеса още документи, закани се професорът. Моллов ми вдигна топката. Това хубаво, защото българите ще прогледнат и ще видят истината.

Създаването на такива организации е опасно. Същото важи и за възникването на десни и направо фашистки организации. Това трябва да спре, категоричен беше Овчаров. Той говори и за вчерашния си разпит в СДВР, по сигнал на ПОМАК. Всичко мина нормално. Хората си вършат работата. Няма проблем. Стоя зад думите си, че ПОМАК са сепаратисти, завърши Овчаров.

По-късно на пресконференцията археологът обяви, че ще представи информация за какъв човек става въпрос – Ефрем Моллов, и ще представи доказателства защо ги обвинява в сепаратизъм. “Ефрем Моллов се появи доста по-отдавна, но в София не беше известен. Беше известен в Родопите. Вече не може да мълчим, на неговите тези трябва да бъде отговорено. Повече няма да участвам в диспути с него. Оттук-нататък аз повече на една маса с него няма да сядам”, категоричен беше Овчаров.

“Кой е Ефрем Моллов? Той е лицето, който познавате от т.нар. Европейски институт „Помак” – регистриран е по Закона за сдруженията. Това е НПО, всеки може да регистрира такава организация – не се стряскайте от това страхотно наименование. Кой е той – Ефрем Моллов? Пчеларска фирма Моллов, чиято реклама съм извадил от интернет, пише, че е на Елин Моллов и неговият син – Ефрем Моллов. Той има висше образование, работи като учител в Смолян, в 2009 година е бил освободен от работа, след което се заема с политика”, обясни той.

“Директор е на Институт „Помак” и претендент за лидер на ПП ПОМАК, която преди няколко дни направи втори опит за учредително събрание в Пловдив, събра 37 души, от които половината бяха цигани – копанари, а помаците бяха много малко”, допълни той.

В качеството си на археолог той се е убедил, че в Родопите до 15 век е живяло изключително само християнско население. Въпреки мюсюлманското нашествие, което унищожава много храмове и манастири, там се запазват много гнезда на християнството. “Там има само българи. Турци няма”, обясни Овчаров.

Археологът сподели още, че по време на сутрешното си участие в TV7 той се е засякъл с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той го е уверил, че е разтревожен от случващото се и наблюдава процесите. Йовчев се е съгласил да извика Овчаров на дебати относно създаването на национална стратегия, която да засяга не само въпроса с помаците.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 8336 |26.11.2013 Проф. Константинов за субсидиите: Когато човек е лаком, продължава да иска . 33| 6493 |07.11.2013 Р. Овчаров: Няма да кажа лоша дума за който и да е политик . 38| 8657 |25.09.2013 Проф. Иванов с бг диагноза: Не спасим ли пациента сега, после ще е късно . 27| 11091 |21.06.2013 Проф. Боян Дуранкев: Ситуацията е без изход

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads