Реклама / Ads
5| 12456 |30.12.2017 ПОЛИТИКА

Проф. Велислав Минеков: За управляващия Падишах, освен идеите на Винету, е важно как изглежда в медиите

.
Проф. Велислав Минеков Източник: БГНЕС
„Щраусов валс- две напред, една назад, две напред – три назад. Това е загадъчно явление за милите намерения на управляващия Падишах. Всъщност той има само две идеи в собствената си глава. Освен идеите на Винету за него най-важно е как изглежда пред телевизорите и във вестниците. И да няма протест. Това са мечтите“.
 
Така Велислав Минеков коментира абсурдната ситуация с бързото приемане и още по-бързото отпадане на мораториума върху новите лекарства за хората с ракови заболявания.

Евелина Славкова засегна пред BiT темата със социологическите изследвания за това как стоят партиите и политиците в очите на хората и в публичното пространство. „Това,което наблюдаваме след формирането на кабинета „Борисов“ 3, което наблюдаваме и в кабинета „Борисов“ 2 и „Борисов“ 1 е, че не говорим много често за реална политика и реални действия. А говорим кой ще овладее разказа и кой ще разкаже много по-добре пред обществото това, което се случва. Ако говорим за мораториума върху лекарствата БСП успя да овладее този разкази успя да разкаже на хората,че ето този мораториум означава,че тези хора ще бъдат ощетени“.

Журналистката Мария Спирова се включи по скайпа от Лондон: „Аз трябва да се съглася,че българската политика основно вече е в полето на овладяването на разказа. Стигнали сме до момента,че няма значение кой генерира едни несправедливости, а кой накрая получава кредита за тяхното уж разрешаване. Това обикновено са едни и същи хора. Самият ГЕРБ асистира за първоначалното преминаване на мораториума в парламента, след което лично г-н Борисов, по примера на късната римска империя и нейните императори, иззе властта от общо взето всички институции, за да каже “Няма пък да има такъв мораториум“ поради някакви лични фолклорни причини. Цялата 2017 мина точно под този знак-митологизирането на цялото гражданско общество и на цялата политика и превръщането на определени фигури в супергерои“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 13594 |30.12.2017 Проф. Слатински: ”Ди Цайт” живее в друго време, изключено е корупмирана държава да е председател на ЕС . 7| 10888 |22.12.2017 Богомил Бонев и проф. Николай Слатински коментираха ”Проклятието на прехода” . 0| 4534 |22.12.2017 Проф. Славчева от БАН за Фрог: В стачна готовност сме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads