Реклама / Ads
8| 11646 |17.07.2017 ПОЛИТИКА

Професор Близнашки: Борисов изживява лебедовата си песен, допуска много грешки, но и опозицията е неориентирана

.
Естественият ход на нещата във властта предполага да се създават изкушения за президента Румен Радев в посока нов политически проект, но със сигурност да се говори за такъв е все още рано. Това каза пред ”България он ер” професор Георги Близнашки.
 
"Президентът първо трябва да се докаже като държавник и някъде през втората половина на мандата би могло да се мисли за нещо по-голямо, за нещо по-мащабно, с оглед на развитието на политическата ситуация в България, защото има едно общо усещане за изхабяване на политическите партии", посочи Близнашки.

И отбеляза-за пръв път имаме разделно управление в лицето на премиера Бойко Борисов и президента Радев.

"Президентът Плевнелиев беше изцяло под контрола на министър-председателя, докато сега действително се сблъскваме с едно явление, което не е присъщо за нашия политически живот", поясни той.

"Редно е министър-председателят веднъж седмично да посещава държавния глава и да го информира за действията на правителството и за предстоящите начинания", добави Близнашки.

Спореднего, в момента Бойко Борисов изживява своята "лебедова песен".
"Премиерът се очертава като една проевропейска фигура, посредник между ЕС и Турция. Една роля, която очевидно му се отдава, но фактът е, че всичко това върви в обичайния за Борисов стил - ден за ден. При него, за съжаление, стратегия няма. Той допуска доста съществени грешки в едни или други изявления, но опозицията е толкова неориентирана, че не успяват дори да засекат", анализира той.

Като грешка посочи изказването на премиера ЕС да стане колективен член на НАТО, което според Близнашки е в разрез със самата идея за създаване на ЕС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7002 |13.07.2017 Борисов: Балканите са един нестабилен регион . 3| 7468 |09.07.2017 Борисов обеща четирилентов път от Бургас до ”Слънчев бряг” . 6| 9239 |05.07.2017 БСП настоява Борисов да не подписва антибългарския договор с Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads