Реклама / Ads
26| 5549 |25.09.2014 ПОЛИТИКА

Прокопиев обвини ДПС, БСП, ГЕРБ и БНБ за банковия модел

.
Олигархът Иво Прокопиев Източник: Булфото
ДПС, БСП и ГЕРБ са виновни за модела на вредна политика спрямо КТБ. Най-вече Движението за права и свободи, което три последователни пъти управлява държавата и толерира модела финансова пирамида. Това заяви олигархът Иво Прокопиев по Нова телевизия.
 
В поредното си гостуване на медията през последните седмици, "кралят на дълговете", както го наричат някои, изрази пространно своята гледна точка по казуса с Корпоративна търговска банка. Обратно на експертите, той смята, че финансовата институция трябва да бъде фалирана. Не обясни обаче, какво ще стане с хилядите вложители и предприятия, които имат отношения с банката. Според него БНБ също имала вина за кризата. Най-грешни обаче били политиците и партиите. Прокопиев припомни, че Делян Пеевски, чиито медии започнаха атаките срещу КТБ, е представител на ДПС. В същото време похвали собствените си медии от кръга "Капитал", които единствени били писали истината за ситуацията с банките в България.

Прокопиев отрече да има лична полза от икономически срив на държавата и падане на валутния борд, защото нямал кредити в левове.

Полза от оздравяване на банката имат същите политически сили, които са я подкрепяли през последните години - ДПС, БСП и ГЕРБ, подчерта още веднъж бизнесменът, който преди време заяви, че напуска родината и се заселва в Сингапур.

 

Напоследък Прокопиев е чест гост на Нова тв по темата за КТБ, но никой нито веднъж не го попита дали е в конфликт на интереси. Публична тайна е, че Прокопиев в е конфликт с Цветан Василев от няколко години. В конфликт е, защото счита, че Василев е имал влияние през 2008 г. в БНБ, заради което бордът на централната банка е отказал лиценз на банката на Прокопиев "Финансиа". Прокопиев упорито представял идеята си като бизнес модел за лоу кост банка, но в същото време тогавашните му съветници споделят, че тайната му мисъл е била да събере парите на енергийните дружества - държавни и частни. Нещо, което успя да направи Василев чрез КТБ. Прокопиев се провали и сега си връща, смятат анализатори.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6521 |24.09.2014 Цветан Цветанов: ГЕРБ е национално отговорна партия, няма да правим коалиция с БСП и ДПС . 102| 7428 |23.09.2014 Галъп: ГЕРБ води двойно на БСП . 29| 6207 |19.09.2014 Цветан Цветанов: ГЕРБ ще има пълно мнозинство при 60% избирателна активност . 95| 7367 |16.09.2014 Центъра за анализи и маркетинг: ГЕРБ – 36%, БСП – 22%, ДПС – 15%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads