Реклама / Ads
2| 6070 |05.09.2017 ПОЛИТИКА

Прокуратурата-два случая с деца, два различни подхода. Въпросът ”Защо?” е излишен

.
За пореден път прокуратурата показва ,че има различни критерии в почти идентични случаи. Повод за тези размисли са действията на Цацаров и компания по убийството на собственик на заведение ”от 6-годишно дете” и при простреляното 11-годишно дете.
 
В първия случай става дума за замесен човек на ГЕРБ, явно феодал от регионално значение, председател на Общински съвет и ползващ се с доверишето на Цветан Цветанов, кадровикът на партията. Какво направи прокуратурата?

Пусна фейкова новина за 6-годишното дете, в която то бе наречено "неволен убиец". Разказана ни бе историята как пистолетът минавал от ръка в ръка и накрая стигнал до детето, а то взело, че застреляло собственика на заведението.

Няма информация дали е взета натривка от ръцете на детето, която да установи дали то е стреляло. Няма моментален разпит на свидетели, били в заведението по време на трагичния инцидент, преди да се разпространяват удобни за гербаджийския управник информации. Лично Сотир Цацаров се появи, за да обяви, че е възложил случая на пловдивски прокурор.

Трябваше да минат два дни в тупане на топката и очакване на инстпукции, за да се появят съвсем срамежливо някои факти, показващи, че вероятно не детето е стреляло и убило човека. Идеята е ясна-ако не се разшуми този случай, ако се потулят свидетелски показания и факти, нещата да се разминат за собственика на пистолета и той отново да управлява.

Вторият случай е доста по-различен, главно защото няма замесена персона от ГЕРБ на важна позиция. По склучая с раненото от баща си 11-годишно момче веднага се предприемат сериозни действия. Лично фамозната, главно с външния си вид говорителка на Цацаров се появява и дава разяснения.

Категорично тя заявява: "Незабавно е бил посетен домът на родителите лично и от районния прокурор на Панагюрище. Снети са дактилоскопни отпечатъци и от ръцете, и от краката на детето. Задължително, по указания на наблюдаващия прокурор, ще бъде извършен и следствен експеримент, защото за разследването е от изключителна важност да установим всички факти и да дадем отговор на въпросите как се е стигнало до този инцидент. Ловната пушка е била заредена и самият изстрел е с патрон 12-и калибър,предстои и назначаване на комплексна съдебно-медицинска, психологична и балистична експертиза, за да разберем всички обстоятелства около този инцидент. Установено е, че в касата на бащата на детето са открити 19 боеприпаса – патрони 16-и калибър, за които той самият няма надлежно разрешение и е започнало и разследване за престъпление по чл. 339 срещу бащата за това, че държи незаконно боеприпаси“.

Прави ли ви впечатление-прокурор отива на мястото, извършен е следствен експеримент и прочие важни процесуално-следствени десйтвия, които липсват в първия случай. Разликата е повече от очевидна-мълчание по един случай и шум до бога по друг. Причината-кой е замесен, а не какво е извършил.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4400 |31.08.2017 Радулов: Полицията показва несигурност по случая с Адриан Златков . 0| 3783 |28.08.2017 Експерти тръгват по домовете на отпаднали от училище деца, за да ги върнат . 0| 4795 |26.08.2017 134 пожара бушуват на различни места в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads