Реклама / Ads
36| 6995 |24.11.2015 ПОЛИТИКА

Путин: Трагедията със Су-24 ще има сериозни последствия за отношенията между Москва и Анкара

.
Владимир Путин
Трагедията с руския самолет Су-24 ще има сериозни последствия за отношенията между Москва и Анкара. Това заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от РИА Новости.
 

„Това трагично събитие ще има сериозни последствия за руско-турските отношения. Винаги сме се отнасяли с Турция не просто като с близък съсед, а като с приятелска страна.

 

Не знам на кого бе нужно това, което се случи днес, във всеки случай – не на нас“, посочва руският държавен глава след срещата си с краля на Йордания.

 

„Вместо да установи незабавно необходимия контакт с нас, турската страна се обърна към своите партньори в НАТО, за да обсъдят ситуацията, сякаш ние сме свалили техен самолет, а не те наш“, казва още Путин.

 

„Нашият самолет е свален над територията на Сирия с ракета „въздух-въздух“ от турски самолет F-16. Паднал е на територията на Сирия на 4 километра от границата с Турция. Намирал се е във въздуха на височина 6 хиляди метра, на отдалеченост един километър от турската територия. При всички случаи нашите пилоти и нашият самолет никак не са застрашавали Турция“, отбеляза още руският президент.

 

Катастрофата на руския Су-24 в Сирия е удар в гърба, нанесен от подкрепящите тероризма, заяви руският президент Владимир Путин по време на срещата си с краля на Йордания Абдула II, провеждаща се в Сочи, съобщава "Интерфакс".

 

„Това събитие излиза извън рамките на обичайната борба с тероризма. Разбира се, нашите военни водят героична борба с терора, не жалейки себе си, не жалейки своя живот. Но днешната загуба е свързана с удар, който ни нанесоха в гърба, помагащите на тероризма“, заяви Путин.

 

В отговор на това, турският премиер Ахмет Давутоглу заяви, че Турция е длъжна да действа срещу всеки, който нарушава границите й, съобщи Франс прес.

„Всеки трябва да знае, че е наше международно право и национален дълг да предприемаме мерки срещу всеки, който наруши въздушните или сухопътните ни граници“, посочил е Давутоглу след свалянето на руски военен самолет от турските сили по границата между Сирия и Турция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5488 |24.11.2015 Борисов получи свой портрет, за да му носи "Gi Xiang Ru Yi" . 28| 5609 |24.11.2015 Алфа Рисърч: Рейтингът на Борисов расте . 20| 5505 |23.11.2015 Плевнелиев: Не трябва да се допуска разделение по религиозен и етнически принцип . 134| 9870 |21.11.2015 Волгин: Терорът върху Запада е заради политиката му на колониализъм и империализъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads