Реклама / Ads
12| 13604 |25.01.2017 ПОЛИТИКА

Радан Кънев: ГЕРБ крадат повече от червените

.
Радан Кънев
Днес представихме една идейно- политическа дясна платформа „Нова Република”. Ще учредим ново политическо обединение. Ще има още много новини. Това е само началото, каза Радан Кънев по БТВ.
 
Всички работят по харесване, познанства, масонски кръжоци. Герджиков ми е бил преподавател. С него бяхме на различни позиции за съдебната реформа. Имам принципни опасения. Предостатъчно е да не бъдем щастливи от това, че е премиер.

Всичко ще се промени в България. Но дали ще дойде отляво и ще е лошо, или отдясно и към добро, това зависи от нас и изборите. Досега винаги се е знаело кой ще победи. Целият ни свят се променя.

Ние не обядваме с политици, а с приятели. Ние сме категорична дясна алтернатива на ГЕРБ. Те показаха, че не провеждат дясна политик, че сговорът им е първо с ДПС и са едно от крилата на мафията в България. До момента беше, че ще сме гарант, коректив. Всеки лидер има огромен грях, защото никой не каза, че крадат повече от червените.

Всички ние опитахме да работим с ГЕРБ и опитахме пътя на големите компромиси. Всеки по лична причина има дълбок разрив с ГЕРБ. Преди време ГЕРБ събра много добри хора. Машината на Цветанов ги отстреля един по един. Тези хора са десни и чакат някой да ги поведе към истинска промяна в обществото. Много хора, които са работили с ГЕРБ, ще ги видите при нас. Трайчо Трайков се бори с монопола на Лукойл, ГЕРБ защитава Лукойл. Днес протегнахме ръка за общо явяване на изборите с Христо Иванов. Той мина по същият път. Опита с ГЕРБ, направи компромиси и достойно напусна.

Аферата КТБ трябва да се разследва незабавно. Необходима е операция чисти ръце в съдебната система, МВР, службите, НАП. Докато не се извърши това прочистване, нищо няма да се случи. Предлагаме НСО да се закрие и тези специалисти да работят за превенция на тероризма. И в рамките на това да пазят президент и премиер. Ние искаме образована нация, в която всеки да се развива според заслугите. Това е стимул да се образоваш, да оставаш до по-късно на работа. Фирмите казват, че нямат работни.

С 20 на сто средно трябва да се увеличат заплатите на преподавателите. От системата трябва да си отидат всички партийни чиновници от регионалния инспекторат. За 15 години се е увеличил щата на българската администрация. В образованието е най-страшно. Около 50 на сто трябва да се намали администрацията. Темата е какво ще е редовното правителство. Има черна овца на политическия терен. Не че всичко е същото, а още по-същото по отношение на доклада на ЕК.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 17318 |25.01.2017 Радан Кънев: НДСВ иска да се върне в политиката чрез Герджиков . 8| 5307 |25.01.2017 Радан Кънев обявява надпартиен проект ”Нова Република” . 19| 9897 |19.01.2017 Кънев: Речта на Радев е тъжен шаблон, да се извини на депутатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads