Реклама / Ads
26| 7498 |22.07.2019 ПОЛИТИКА

Радан Кънев: Няма да подкрепим Мая Манолова за кмет на София

.
Радан Кънев
Радан Кънев беше категоричен пред БНТ, че „Демократична България“ никога няма да подкрепи кандидат от червеното политическо пространство за кмет на София. Така отговори на въпрос дали ще застанат зад кандидатурата на Мая Манолова.
 

Радан Кънев от „Демократична България“ беше единственият български представител на ЕНП, който гласува против избора на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. Не можеш да обещаеш всичко на всички - така Кънев коментира мотивите си да гласува срещу избора на Урсула фон дер Лайен.

 

Например, беше обещана минимална европейска заплата - реалистично ли е това - попита риторично българският евродепутат.

 

Обещания като европейски социален фонд, обща европейска осигуровка, климатична политика отвъд всички амбиции... Това са само пакет обещания, които струват трилиони. Изборът като кандидат на Урсула фон дер Лайен е недопустим и изцяло грешен компромис на ЕНП, посочи той.

 

Като член на комисията по околна среда в Европарламента, Радан Кънев коментира, че в Европа има огромен консенсус за ускорено намаляване на въглеродните квоти, така че България трябва да се подготви за много силен натиск за начина, по който се отопляваме, по който шофираме, преди всичко за начина, по който произвеждаме електричество.

 

Тази промяна ще се случи. Огромен процент от европейските граждани желаят Европа да бъде лидер в политиката за климатичните промени, каза Кънев.

 

Относно кандидатурата на Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор, Кънев заяви, че тя има огромен опит и това, което е постигнато в Румъния като реални производства и наказания, трябва да може да се случи и в съдилищата на България чрез европейско правосъдие.

 

За хакерската атака в НАП, Кънев заяви, че тя може би идва от среди, свързани с властта, за да разполагат безнаказано с цялата информация на българската нация. Това показва, че гаранция за дигиталната сигурност няма, допълни евродепутатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 10081 |18.07.2019 Страхил Делийски: Без държавния ресурс ГЕРБ няма да изкара повече от 1-2 години . 18| 7742 |09.07.2019 Радан Кънев: Бедни ще сме докато властта мисли как да заграбят пари през властта и власт през парите . 2| 6054 |08.07.2019 Иван Гарелов: Новият гръцки премиер няма да отмени Преспанското споразумение . 6| 6176 |06.07.2019 ЦИК нямала капацитет да се справи с машинното гласуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads