Реклама / Ads
27| 10561 |04.02.2017 ПОЛИТИКА

Радан Кънев: Този път тиквата ще се препъне в нас!

.
Кънев в обкръжението на Трайков и Цветков
„Дясното може да е единно само като алтернатива на ГЕРБ, не като патерица на Бай Кой. Десет години той доминира в българската политика и това са години на държавен рекет срещу бизнеса, назначения на партийни секретарки в публичната администрация, фалиращ малък бизнес и охранени партийни обръчи, бедни граждани и богати олигарси.
 
Години, в които цензурата се върна в българските меди. Това е всичко, което дясното не трябва да бъде. Това е, което връща БСП на власт, защото на хората вече им е все едно кои комунисти ще ги управляват – от ГЕРБ или от „Позитано. Не, ние няма да се объркаме. Няма да се спънем трети път в една и съща тиква. Този път тиквата ще се препъне в нас". Това заяви пред членове и привърженици на Нова Република лидерът на ДСБ и обединението Радан Кънев. Срещата бе в Интер Експо Център в София. Там бе посочен пътят към следващото народно събрание, както и условията за свикване на Велико народно събрание за промяна на Конституцията.

Пред събралите се хиляди граждани говориха членове на Политическия съвет на обединението. Залата бе препълнена с членове и симпатизанти на ДСБ, Гражданския блок, „Съюз за Пловдив“, Българска демократична общност и другите организации, които са учредители на Нова Република.

 

Актьорът Йосиф Сърчаджиев поздрави събралите се, като поздрави организаторите за смелостта им. Изказаха се още Трайчо Трайков, Петър Славов, Дани Каназирева, Мартин Димитров, Меглена Русенова, Господин Тонев, Атанас Атанасов и Ивайло Цветков.

 

Политическият говорител на Нова Република Трайчо Трайков заяви, че когато се налага поредица от все по-безпринципни компромиси, а целта изчезне зад маранята от гнили решения и политически тела, е време България да потърси нов път, по който думите на политиците и действията им съвпадат. „Тогава няма да е възможно единственият производител на горива да работи петнайсет години на загуба, а българите да плащат сред най-високите цени в Европа. Няма да е нормално в съда да ти трябва не адвокат, а прокурор. Няма да е допустимо медии години наред да бълват клевети за българските патриоти и да венцехвалят продажниците, допълни Трайков.

 

„За да има Нова Република, Бойко трябва да отиде в Банкя да си гледа внучето, а Нинова да бъде в опозиция“, заяви на свой ред ген. Атанас Атанасов. Дани Каназирева пък заяви, че нейната кауза отдавна е децентрализацията на властта.

 

Политическо слово произнесе и популярният журналист и рокаджия, създателят на сп. „Егоист”  Ивайло Цветков-Нойзи. „Мнозина ме питат защо влизаш в политиката, ти луд ли си. И аз казвам: не, не съм луд, поне не клинично. Цял живот съм бил яростен противник на статуквото и е време  да изоставя киркегоровата си ирония и да се опитам действително да помогна“, заяви Цветков, а думите му бяха бурно аплодирани.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5132 |01.02.2017 Изплашеният Ненчев с кърваво писмо до Радан и Хр.Иванов . 6| 4231 |01.02.2017 Радан Кънев обеща още лоши новини за ГЕРБ и БСП . 4| 3834 |31.01.2017 Учредяват официално ”Нова република” на Радан Кънев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads