Реклама / Ads
20| 8109 |01.04.2019 ПОЛИТИКА

Радан Кънев: Целта ни е да обединим цялата десница, включително и седесарите

.
Радан Кънев
СДС имаха два избора и решиха да се присъединят към ГЕРБ. Нашата цел е да обединим цялата десница, включително и тези седесари, които не искат да гласуват за ГЕРБ”, заяви Радан Кънев.
 

Светослав Малинов реши лично да се отегли от водещето място в листата за евроизборите, за да не навреди на "Демократична България". Причината е атаката срещу него заради негласуването му за Пакет мобилност, обясни пред bTV водачът на листата за евроизборите на "Демократична България".


Моята битка няма да е "срещу", а ще е "за". Аз никога не съм бил срещу. Аз ще съм за единна и обединена Европа, посочи Кънев.

 

Не ми се ходи в Европа. Имам 2 съображения, които ме спираха до момента. Едното е, че детето ми е на възраст, в която има нужда от мен всеки ден, а не всеки уикенд, а другото е, че мнозина близки хора ми казват, че съм по-нужен в битките на българската вътрешна политика. Дългосрочно моят избор остава вътрешната политика. В тази кампания влизам, за да помогна да спечелим, да бъдем представени, да имаме едно или повече избираеми места”, заяви той.

„Няма да се откажа, ако вляза в Европейския парламент. Няма да направя трик, подчерта обаче той.

 

Кънев посочи също, че водачът на листата не е защитен от преференцията. „В „Демократична България” преференцията не е забранена, както чухме, че била в ГЕРБ. Тя е насърчена, ние искаме всеки наш избирател да каже кой от нас е по-добър”, поясни той.

 

Според Радан Кънев изграждането на алтернативата не става с атаки срещу ГЕРБ.: Защо да обяснявам на хората, че Борисов, или както те самите се изразяват, при новите комунисти, нещата са в някои отношения по-зле, отколкото при старите комунисти? Българите знаят това. Те искат да видят силната алтернатива, която да отстрани по демократичен път тази гавра с българската демокрация и с българската нация, категоричен беше бившият лидер на ДСБ.

 

Вчера чух премиерът Бойко Борисов да говори за "Демократична България", че сме щели да спечелим двама евродепутати. Той се занимава с нас, а не ние с него. С атаки срещу ГЕРБ няма да стане създаването на алтернатива. Ние искаме по демократичен път да ги победим. СДС станаха присъдружна партия на ГЕРБ и са пред сливане с тях. В това няма лошо. Навсякъде в световната политика го има, каза още Радан Кънев.

 

Той отговори и на бившия си съпартиец в "Реформаторския блок" Петър Москов, който заяви, че Кънев е член на либерална формация, която защитава зелен екстремизъм.

 

"Изборът на Москов е да е част от отбора на ГЕРБ", беше краткият коментар на водача на листата на "Демократична България".



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5795 |05.03.2019 Радан Кънев: Макрон е с най-пълнокръвната визия за бъдещето на Европа . 17| 9108 |25.02.2019 Радан Кънев: Половин България се управлява от коалиция между ГЕРБ и ДПС . 19| 7627 |01.02.2019 Радан Кънев за жертвите: Без осъждане на политическото насилие няма патриотизъм . 19| 13342 |29.01.2019 Радан Кънев: Путин преживява небивало крушение в "близката чужбина"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads