Реклама / Ads
8| 5924 |11.04.2017 ПОЛИТИКА

Радев: Имаше организиран опит да се повлияе на изборите отвън

.
Румен Радев
На парламентарните избори през март имаше организиран опит да се повлияе на техния резултат отвън. Българските институции не позволиха това да се случи. Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към нацията.
 

Радев обяви, че ще се обърне към българските граждани заради спорния законопроект, ограничаващ правата на българите в чужбина, който той предложи. В началото на изявлението си той заяви, че ще свика 44-ия парламент на 19 април.

 

„Съществените проблеми на изборите не се изчерпват само с нарушаване на изборния процес, но и с дълбоки опити за проникване и влияние в политическия живот на страната. Те ще се решат със закони, а не със заклинания“, заяви още Радев.

 

„След години разхищаване на националния суверенитет, днес са необходими законодателни и отговорни действия. Направиха се конкретни предложения за промени в законодателството. В тях се включва не само промени в изборното законодателство, но и в други правни документи, като целта е да се потвърди нашата независимост“, заяви още Радев.

 

Те предлагат не само такива, касаещи изборното законодателство, но и такива, които потвърждават нашата независимост.

 

„Те обаче останаха извън публичния дебат. Той бе съсредоточен върху изборното законодателство. Говори се за нарушаване на права. Най-важното право на българите в чужбина е да могат да се върнат в една независима и свободна държава. Когато говори за права и задължения нека ги сравняваме и с далеч по-строгите ограничения, включително и в държави от ЕС, които за нас са еталон за демокрация“, допълни президентът.

 

„На ход е парламента, дано има характер да гласува адекватни законови промени. Дано излъчи стабилно правителство, което да изпълни поне част от направените обещания“, каза още Радев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4138 |08.04.2017 Валентин Радев: Европа ще се откаже от максималната толерантност . 0| 3923 |04.04.2017 Радев: Бежанците могат да застрашат националната сигурност . 6| 6406 |29.03.2017 Д-р Дечев: Определен кръг имаше полза от пръстовите отпечатъци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads