Реклама / Ads
12| 6393 |03.05.2018 ПОЛИТИКА

Радев: Не е сериозно да коментираме шегите на Марешки

.
Румен Радев
НАТО е нашата колективна система за сигурност и ние сме длъжни да бъдем лоялни членове, но аз винаги ще продължа да повтарям: не само на думи, а с реални действия по укрепване на отбранителните способности на Българската армия. Това каза президентът Румен Радев по повод идеите на Веселин Марешки за провеждането на референдум ”за” или ”против” членството ни във военния алианс.
 
Според Радев това са шеги от страна на лидера на "Воля". Държавният глава посочи, че няма как да се коментира сериозно тази тема.

Намеренията на аптечния бос предизвикаха вълна от политически реакции

Вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов категорично отхвърли идеите на Веселин Марешки за референдум "за" или "против" членството ни в НАТО. Цветанов е категоричен, че няма да бъде започната каквато и да е процедура за напускане на Алианса. Управляващите са категорични, че НАТО е част от националната ни сигурност и гарантира териториалната цялост на страната. Все пак Цветанов е готов да поговори с Марешки. Той посочи евроизборите през 2019-а като "лакмус за обществените нагласи".

"Воля" логично застана зад лидера си. Пламен Христов разясни, че ръководителят му искал да се постави на обсъждане въпросът дали трябва да плащаме цената да сме член на НАТО. Според Христов дори и като част от военния съюз не гарантираме сигурността си. Депутатът допълни, че в момента не сме пълноценен член на Алианса и изказа предпочитанията си България да бъде охранявана от обща европейска армия. Христов посочи, че НАТО е чест обект на критики от американския президент Доналд Тръмп.

От ДПС също се изказаха по темата. Шефът Мустафа Карадайъ отбеляза, че инициативата на Марешки е ярка форма на популизъм. Странно или не, според Карадайъ в тази идея прозирала управляващата партия ГЕРБ. И допълни, че едните им партньори искали да ни вадят от ЕС, другите - от НАТО. Той предупреди, че се случват опасни неща.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7617 |17.11.2017 „Ние, гражданите“ до президента Радев: Подкрепете ни и Вие, не само US-сенатори . 4| 9494 |28.06.2017 Радев: Цветанов да свикне, че политиците се срещат в негово отсъствие . 5| 10283 |27.06.2017 Радев: Доживяхме Цветанов да обвинява Швеция в корупция . 4| 11066 |16.05.2017 Президентът Радев: Споделям мнението на г-н Панов за съдебната система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads