Реклама / Ads
4| 12400 |12.12.2016 ПОЛИТИКА

Райчев: Груба грешка на Плевнелиев е умишлено да проточи процедурата

.
Социологът Андрей Райчев смята, че президентът Росен Плевнелиев излишно и умишлено е проточил цялата процедура след оставката на правителството. На Пленелиев не му се прави кабинет, а основни фигури са му отказали, е мнението пък на проф. Миихаил Константинов.
 

"Груба политическа грешка е, че Плевнелиев се намеси в ситуацията. За пореден път некомпетентно поведение на Плевнелиев. Той не прие логиката на ситуацията. Борисов си взе горчивото хапче и го глътна. Иска нови избори, за да види вота на ГЕРБ. Корнелия Нинова иска да получи властта от народа. С това задачата е приключила и трябва да се правят нови избори", обясни ситуацията социологът.

Според него е отчайваща идея Реформаторският блок да състави правителство, тъй като самите те не могат да се разберат помежду си. "Какъв Румен Христов ще прави правителство - абсурдно и немислимо", категоричен бе Райчев.

По думите му в РБ не са готови за предсрочни избори и виждат, че излизат от политиката. По тази причина те са решили да смятат гласове и да си вярват, че могат да продължат без БСП и ГЕРБ.

Политическият анализатор проф. Михаил Константинов е на мнение, че е най-добре да се състави служебно правителство и да се изчака встъпването в длъжност на новия президент.

"На Пленелиев не му се прави кабинет, а основни фигури са му отказали. Накрая ще изберем кабинет, който ще се запознае помежду си и ще чакаме Румен Радев да оправи всичко. Президентът трябва да разпусне НС, да насрочи избори и да назначи служебен кабинет", коментира ощ проф. Константинов пред  Bulgaria ON AIR.

Той добави, че все още не е ясно как ще реагира Реформаторският блок след връчване на третия мандат, но според него е невъзможно евентуално тяхно правителство да работи срещу гласовете на БСП и ГЕРБ.

"Дори да мине при едно гласуване, буквално след това правителството ще рухне", убеден е математикът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 12330 |17.04.2024 Свалиха Станимир Михайлов, ГЕРБ овладя НЗОК и наложи добре познатия модел . 1| 3149 |16.04.2024 Иван Брегов: Клановете в правосъдието могат да унищожат живота на всеки. Борисов и Габриел трябва да бъдат разпитани . 5| 2899 |14.04.2024 Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, посочи служебният премиер Главчев . 6| 4520 |13.04.2024 Стоян Михалев: ГЕРБ през марионетката си Главчев, са инсталирали този главен секретар, който има тежки зависимости

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads