Реклама / Ads
24| 6376 |18.05.2009 ПОЛИТИКА

Развод с ДСБ искат сините в София

.
Сините от София град настояват за свикване на извънреден Национален съвет на СДС, който да реши въпроса - как синята партия да се яви на изборите за 41-о Народно събрание.
 

За това се настоява в официална позиция, публикувана днес на интернет страницата на СДС – София от секретаря на Градския съвет на градската организация Личо Гогов. В нея се настоява за денонсиране на споразумението с ДСБ.
„При променените вече обстоятелства е несериозно да се смята, че решението на Националния съвет на СДС за съвместно явяване с ДСБ на избори за Европейски парламент автоматично решава нашето явяване на избори за Национален парламент. Интересите на СДС изискват и е напълно реално предишното споразумение, при така създалата се обстановка да бъде преразгледано и денонсирано”, се казва в политическия документ.

Трябва да решим възможно най-бързо по какъв начин СДС ще се яви на парламентарните избори за 41 НС. За съжаление, този въпрос не можем да го дебатираме и решим след изборите за Европейски парламент, тъй като нямаме технологично време за това. Този дебат е необходим най-малко по три основни причини:

1. Настроенията сред членовете на СДС за самостоятелно явяване на избори за Национален парламент, или поне не в този формат на коалиция.

Още от началото на 2009 г. преобладаващото настроение в структурите на СДС бе партията да се яви самостоятелно или в широка дясна коалиция, в листата на която да не фигурират лица, подменили вота на избирателите и допринесли за разбиването на автентичната десница.

2. Резултатите от изборите за Европейски парламент.
СДС не участва пряко в този вот. Не можем да изчакаме и крайният резултат за Синята коалиция. Остава единствено да се доверим на социологическите проучвания, които далеч не са оптимистични за нас (Справка: проучване на Агенция "Медиана" от 12 - 16 май). Те показват, че Синята коалиция събира подкрепата само на най-твърдите свои привърженици и не печели никакви гласове от широката периферия десни избиратели.

3. Регистрацията на Председателя Мартин Димитров и новото ръководство в СГС.
Нереално е да очакваме, че регистрацията на Председателя и Ръководството на СДС ще завърши до крайния срок за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за 41 НС. Това означава, че Ръководството на СДС вероятно отново ще пристъпи към "план Б" - СДС ще участва във вота без регистрация в ЦИК, от което следва, че партията няма да получава държавната субсидия за политическите партии и ще се наложи, съгласно Закона за политическите партии, да освободим офисите и клубните помещения на партията. Това е началото на края на Съюза на Демократичните сили и единствено от нас зависи да избегнем този трагичен завършек”, се казва в позицията на Личо Гогов.

Секретарят на градската организация на СДС иска – широка вътрешнопартийна дискусия по въпроса, от която ясно да проличи - накъде трябва да се насочат следващите ходове на СДС.

От националното ръководство на партията отказаха коментар, но неофициално се предполага, че това е пореден ход за разбиване на дясното, зад който стои бившият лидер Пламен Юруков, който изпълнява политическа поръчка на ДПС. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 14770 |16.05.2009 Димитър Абаджиев води европейската листа на РЗС . 5| 6788 |15.05.2009 Българска рапсодия . 4| 11152 |14.05.2009 „Сините” тръгват от София, БСП – от Царевец . 14| 7585 |13.05.2009 Татяна Дончева напуска политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads