Реклама / Ads
2| 5349 |19.08.2015 ПОЛИТИКА

Реформаторите с коалиционно споразумение до 1-ви септември

.
Изпълнителният съвет на движение "България на гражданите" призова реформаторите да сключат коалиционно споразумение до 1-ви септември.
 

Движението излезе с решение, с което препотвърждава идеята за единна регистрация на Реформаторския блок за местните избори и предупреди, че сроковете по Изборния кодекс са такива, че крайна дата за подписване на коалиционно споразумение може да бъде 1-ви септември, като освен това от "България на гражданите" подчертаха, че основата на единството в Блока трябва да бъде учредителното споразумение от месец декември 2013 година.

 

 Костадин Марков, депутат от Реформаторския блок и заместник-председател на СДС, потвърди по БНР, че се възможно до началото на септември да се стигне до единна регистрация на "Реформаторския блок" за местните избори, която е и заложена в учредителното споразумение:

 

Има контактни груби, които коментират във всички населени места, където ще имаме кандидатури – каква ще бъде конфигурацията, а начинът на явяване ще се реши именно от тази единна регистрация. Има решение на ДБГ, на изпълнителния орган на СДС, а след последната си сбирка и ДСБ, дадоха подобен сигнал. Мисля, че е възможно да началото на септември да се стигне до единната регистрация, която е заложена в учредителното ни споразумение, каза в предаването "Преди всички" Костадин Марков – депутат от Реформаторския блок и заместник-председател на СДС, която е една от петте формации в Блока.

 

Марков подчерта, че е важно избирателите да останат с впечатлението, че всички партии в коалицията са единни на местните избори, макар съществуването на разединяващи въпроси:

 

Това не е тайна. В много градове имаме сериозно противоречие, има местни организации,които трудно работят помежду си. Абсолютно е нормално този процес да е затруднен.

 

Въпреки противоречията по места знаците, които дават парламентарната група и ръководството на партиите, са безспорно в посока на единство.

 

Според Марков без единната регистрация е възможно участието в изборите на две структури на Блока, което може да доведе до по-висок резултат, като съветници, но сигналът към избирателите няма да бъде положителен.

 

При всички случаи, когато си партнираш на национално ниво и когато си част от управлението на една партия – тя е твой партньор. Това няма как да не влияе на отношението ти към нея и на местните избори, и разбира се, че е нормално да се съобразяваме с партиите, с които управляваме на национално ниво, допълни Костадин Марков, относно компромисите, които коалиционната формация ще трябва да направи спрямо ГЕРБ, когато партията е опонент в определени градове при формирането на листите за местните избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6760 |13.08.2015 Реформаторите: Законът за НСО връща комунистическото УБО . 0| 6058 |24.07.2015 Доц. Ал. Маринов: ДПС е победителят от споразумението за промени на конституцията . 0| 4893 |20.07.2015 Станишев: Новото споразумение връща на Македония европейската перспектива . 42| 5472 |13.05.2015 Търговското споразумение със САЩ разбуни Народното събрание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads