Реклама / Ads
279| 14626 |11.12.2011 ПОЛИТИКА

Ренета Инджова: Иван Костов е политически имплант

.
Ренета Инджова
А медиите го пазят като златното яйце на българската политика, възмути се тя. Притеснително било Костов да стане професор и децата ни да бъдат учени от човек, който е провалил една наука в практическата й функция.
 

Вече 36 години слушам какво казва Иван Костов и ми идва малко вповече, заяви по ТВ 7 експремиерът Ренета Инджова по повод интервюто с лидера на ДСБ в предаването от миналата седмица. Виждали сме многоликите му превъплъщения и сега отново виждаме това, добави той. Тя каза, че Костов върнал Златния снукс и го пратил да го дадат на Ручен Христов, действие, което тя оприличи като послание с неприличния жест на т.нар. цар Киро. Посланието било, че Костов ще си остане човекът, който иска да оглавява синята идея. Когато му дадеш възможност да се държи като християнин, той започва да се държи като месия. Не съм виждала по света лидер на опозицията, толкова ухажван от медиите, каза Инджова.

Костов е политически имплант, каза още Инджова. Медиите го пазели като златното яйце на българската политика. От 1975 г. се познаваме с Костов, за 36 г. той израстна от лектор в профсъюзни организации, стана дисидент и т.н., но през цялото време имало пиетет към него като към продукт на демократичната идея.

Приватизацията беше приготвена от мен да върви по касов модел, който да носи приходи, каза Инджова и добави, че Иван Костов имал друга визия. Когато някой ви каже, че Костов е разрушил българската икономика чрез работническо-мениджърската приватизация, не му казвайте, че той е недобронамерен. Тя била враждебна към премиера, който ходатайствал за свой ресторантьор, когато трябвало да се решават по-важни въпроси, свързани с изборите.

За мен е притеснително Костов да не стане професор, каза Инджова. Децата ни да бъдат учени от човек, който е провалил една наука в практическата й функция, е недопустимо, добави тя.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 160| 12974 |08.12.2011 Ив. Костов: Евтина страна, евтина система, никой не ще да дойде! . 41| 13800 |30.11.2011 Гласът на Иван Костов изгони Кадиев от БСП . 131| 8639 |26.11.2011 929 преизбраха Костов за лидер . 104| 6581 |25.11.2011 Иван Костов: Нямам амбиции за лидерския пост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads