Реклама / Ads
8| 4937 |28.02.2021 ПОЛИТИКА

Репетиция за 4 април: Частични избори в Мъглиж и Баните

.
Своеобразна репетиция за редовните парламентарни избори днес в няколко български общини. За кмет гласуват в Баните, Мъглиж и още 10 села, а референдум се провежда в Обзор. Частичните избори и допитването до гражданите ще покажат работи ли здравния протокол, изготвен от ресорното министерство за изборите по време на пандемия.
 

10 000 души са предвидени да гласуват за кмет в Мъглиж. В това число влизат и “мъртвите души”, за които също е предвидена химикалка, пишат от в. “Сега”. Именно според здравния протокол всеки трябва да гласува с отделна химикалка.


Избирателите в Баните са над 3600.


И в Баните, и в Мъглиж хора под карантина няма. Затова няма и да има нужда от гласуването с мобилни урни. 

 

Трима са кандидатите за кмет на Мъглиж - Душо Гавазов (ГЕРБ), Миглена Филипова (БСП) и Златко Острешев, издигнат от местна коалиция. Така е и в Баните, където за вота на гражданите ще се борят  Павлин Белчев (ГЕРБ, син на починалия кмет), Ферад Емин (ДПС) и Диана Фиданова ("Републиканци за България").


“Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова община с център град Обзор” е въпросът, на който отговарят жителите на града и още шест села. Право на глас имат 2114 души, а за да е валиден референдумът трябва да гласуват 846.

 

Здравният протокол изисква освен химикалки за всички избиратели, осигурени да бъдат и предпазни средства за гласуващите и членовете на секционните избирателни комисии. Вътре в секцията всеки присъстващ - избирател, член на комисията, застъпник или наблюдател, трябва да е с маска. Дезинфекцията на ръцете при влизане в помещението е задължителна. 


Спазването на дистанция от поне метър и половина също е заложено в здравния протокол. Помещението, в което се произвеждат изборите пък, трябва да бъде проветряване но всеки час.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4972 |22.12.2020 ПП „Републиканци за България“ прие вътрешни правила за участие в частичните местни избори . 15| 5433 |07.12.2020 ПП ”Републиканци за България” ще участва на частичните местни избори . 0| 6144 |30.04.2017 Частични кметски избори се провеждат на 5 места в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads