Реклама / Ads
1| 5539 |07.11.2019 ПОЛИТИКА

Репресиите на властта продължават и след изборите, твърди Нинова

.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващите в репресии срещу представители на опозицията. ”Само за няколко дни застъпници в Благоевград получиха предупреждение за уволнение от работа. В Община Дупница наш служител на ВиК също е заплашен”, обяви Нинова на брифинг в Народното събрание.
 

За пример тя посочи и че в Община Септември е уволнена учителка от детска градина, която е член на БСП и член на ОИК.

 

"Всички хора, застрашени от репресии на управляващите, всеки сигнал подавайте при нас. Ще ви защитим с всички средства - юридически и политически", призова председателката на социалистите.

 

Тя отправи призив и към държавните служители, споделили, че ги изпращат на измислени проверки, които нямат никакво основание. "Не изпълнявайте такива заповеди, накрая ще си измият ръцете с вас", подчерта Нинова.

За евентуалните репресии соцлидерката съобщи, че сигнализира европейските посланици и институции. Тя отново изказа недоволство от начина на провеждане на изборите.

 

Подкрепеният от БСП кандидат за кмет на Ловеч Радина Банкова твърди, че ден и половина след изборите е била посетена от призовкар, който я е уведомил, че имам огромни задължения към НАП - осигуровки и данъци за нейни служители.

 

"Паралелно с него е осъществен запор на банковите сметки на фирмата в страната. За огромно съжаление, казвам, защото по време на цялата кампания се постарах да направим една изключително позитивна, честна, открита кампания. Кампания, през която не отправих нападки към никого. Не влязох в спорове с никого и искрено като нормален човек и предприемач. Аз не съм човек, който има опит в политиката. Моята кандидатура е издигната от Граждански инициативен комитет. Бях дълбоко разочарована, че бях употребена политически поради тази ситуация и поради факта, че аз нямам данъчни задължения", обясни Банкова, която е и председател на Българската асоциация на производители на облекло и текстил.







Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 14298 |01.10.2019 Властта пак даде рамо на братя Домусчиеви . 14| 7867 |15.08.2019 БСП пита властта: Колко трябва да е важен проваленият шеф на КПКОНПИ ? . 18| 7721 |09.07.2019 Радан Кънев: Бедни ще сме докато властта мисли как да заграбят пари през властта и власт през парите . 10| 5460 |09.07.2019 Протестите в Грузия продължават - сблъсъци и кръв в Тбилиси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads