Реклама / Ads
48| 6844 |24.11.2013 ПОЛИТИКА

Румен Гечев: Притеснението на ЕНП за България е политически маркетинг

.
За съжаление, в последно време България излъчва само лоши сигнали навън към своите партньори. Европейският парламент отправят доста неласкави оценки за нашата страна. Много европейски политици са притеснени за положението в България. Това са политици, които не са само от ЕНП. Това заяви в предаването "На светло" по Нова телевизия Томислав Дончев от ГЕРБ. В студиото бе и депутатът от БСП Румен Гечев.
 

При създаденото положение и нестихващите протести изхода е само един. Оставка и предсрочни избори, продължи Дончев. Коалиционните партньори не са ясно, кой носи отговорността за управлението в държавата. Това е основният проблем. Нямат никаква идея какво се случва. Пламен Орешарски ли взима решенията? Сергей Станишев ли му нарежда? Ахмед Доган и Лютви Местан участват ли в управлението, попита риторично Дончев. Правителството е станало по-добро само е едно нещо. Успяват да оцеляват все по-добре. Научили са се да се измъкват от всякакви ситуации. Управляващите са готови за предаване от типа на "Сървайвър", обясни бившият министър по европейските средства. Хората ме спират по улицата и питат, защо още стоим в парламента и го легитимираме. Факт е, че повечето хора искат да напуснем НС. Защо БСП не искат предсрочни избори? Всички социологически агенции им предричат преднина и не виждам, защо ги е страх да подадат оставка и да вървим към предсрочни избори, обясни Дончев.


Твърденията на ЕНП са обикновен политически пиар. Те разчитат на десните избиратели от България и си правят политически маркетинг. Няма политически гонения в България. Ако се намеква за работата на прокуратурата и повдигането на обвинения срещу бивши управляващи, това е независима власт и структура, в която политиците не се бъркат, каза Гечев.

Работата на МВР е да защитава живота на гражданите и обществения ред. Когато се готвят засади, правят се опити да се преследват депутати, хвърлят се тежки предмети, блъскат се полицаи е нормално полицията да си върши работата. В нито един репортаж не се вижда полицията да напада и да бие протестиращите, категоричен беше депутатът от левицата. Парламентът работи на пълни обороти. Вярно е че има голям шум около НС, но той ще затихне. Хората имаха право да протестират. Към момента обаче са останали само платените и най-шумни агитки. Рейтингът на БСП расте, а на ГЕРБ пада. Тези, които пръснаха милиони, за да организират тези протести почнаха да усещат, че наливат вода в чужда мелница. Точно поради причина протестите ще стихват. Този цирк трябва да престане. Акциите на студентите завършиха с пълно фиаско поради простата причина, че бяха малцинство. Нови избори ще има след 3 години, завърши Гечев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 10427 |20.03.2013 Станишев чисти листи от Румен & Румен; Петков скочи срещу лидера си . 78| 7924 |14.01.2013 Румен Овчаров: „Белене” е изтискан проект без корупционен потенциал . 14| 7577 |13.05.2012 Анна Янева сяда в стола на Румен Овчеров . 49| 9022 |15.09.2011 Румен Христов: Плевнелиев, спомни си Петър Младенов!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads