Реклама / Ads
24| 10581 |25.07.2020 ПОЛИТИКА

Румен Ненков: Гешев си позволи да казва кой политик е лош и кой добър

.
Румен Ненков
Иван Гешев добави много грешки. Той си позволи изказвания да каже кой политик е добър, кой лош. Той иска хем да са магистрати, но да бъдат третирани като политици. Не може да се държиш като политик и казваш, че се засяга на независимостта му, а в същото време е и магистрат. Затова няма да бъдат уважавани.
 

Това заяви бившият конституционен съдия Румен Ненков, пред bTV.

 

Нарушаването на Конституцията от страна на Иван Гешев, по думите на Ненков, се състои в това, че публикувал флашки и разговори, което е "абсолютно противоконституционно".

 

"Той не го направи, защото и той в началото на мандата си се държа като политик. И той се позоваваше на незаконно и противоконституционно събрани флашки и разговори. Сега, когато това го прави прокуратурата и то по конкретни дела, Панов трябваше да свика общото събрание на Наказателната колегия на ВКС и да каже при какви условия прокуратурата може да разкрива данни от досъдебното производство, което по Конституция и закон е закрито", обясни бившият конституционен съдия.

 

На въпрос за исканата оставка на Иван Гешев, Ненков обясни, че "формално има изход, но това е въпрос, който да бъде решаван от Висшият съдебен съвет."

 

"Президентът като институция няма право да иска оставка на правителството и да каже, че му няма доверие. Президентът и правителството имат общи ангажименти по отношение на външната политика и националната сигурност. Той е длъжен и трябва да критикува правителството, но не може да му иска оставката", заяви Ненков.

 

Всички управления , без изключения, са търсили хора на висшите постове, които са послушни. И не се учат от историята, както казва Цицерон. На послушните хора първи им режат главите. Аз си постигнах максимума без партийна подкрепа. И затова не съм взел един от трите висши поста в съдебната, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 15642 |26.06.2020 Гешев вместо да разпитва министър Маринов, го води на брифинг . 52| 11246 |10.06.2020 Румен Радев: И премиер, и министри да разкрият кореспонденцията с едрия бизнес . 5| 7608 |21.05.2020 Румен Радев: Трябва да изградим нова детска болница . 19| 9845 |30.04.2020 Гешев жлъчен: Лозан Панов никога не е виновен - дори когато греши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads